Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

Beleidsadviseur/Projectleider civiele techniek

Solliciteer uiterlijk vrijdag 17 februari
Heemstede 32 - 36 uur 3.090 - 4.671 HBO · WO

Werk jij graag als beleidsadviseur én projectleider aan het beheer en onderhoud van wegen, bruggen en openbare verlichting? Met een grote diversiteit aan projecten in een organisatie met korte lijnen? Dan is dit je kans! 


Wat ga je als beleidsadviseur/projectleider civiele techniek doen?       

Als beleidsadviseur/projectleider richt je je op het beheer en onderhoud van de wegen, bruggen en openbare verlichting in Heemstede. Zoveel mogelijk nemen wij duurzaamheids- en leefbaarheidsaspecten, en klimaatadaptieve voorzieningen mee in het onderhoud. Je bent hierbij het aanspreekpunt voor onze organisatie en inwoners. Daarnaast richt je je in deze brede functie ook op projectvoorbereiding en -planning, duurzaamheid en uitvoeringsprogramma’s. Het vernieuwen en verbeteren van de inrichting van de openbare ruimte op buurtniveau is hierbij een belangrijke opgave. 


Wat doe je verder voor werkzaamheden?

  • Je adviseert onze organisatie, het management en bestuur over nieuwe ontwikkelingen;
  • Je stelt beheer- en uitvoeringsplannen, contracten, college- en raadsvoorstellen op;
  • Je stelt de meerjarenbegroting op en bewaakt de budgetten en kredieten;
  • Je beantwoordt vragen en meldingen van inwoners op het gebied van het beheer en onderhoud van wegen, bruggen en openbare verlichting.

In onze kleine organisatie zijn er korte lijnen en kun je snel schakelen. Als beleidsadviseur ben je naast het uitzetten van de lijnen, ook zelf als projectleider actief betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van de projecten. Je bent dus een echte doener!


Wat zijn de ontwikkelingen? 

Bij de inrichting van de openbare ruimte in onze gemeente betrekken wij graag onze inwoners. Je hebt een belangrijke rol in de contacten die hieruit voortvloeien. Bijvoorbeeld bij de grotere onderhoudsprojecten geven we inwoners de kans om wensen kenbaar te maken. Dit vergt extra inzet bij de voorbereiding van het onderhoud.  Als gemeente werken wij aan een duurzame inrichting van de openbare ruimte. Je werkt mee aan de implementatie van klimaatadaptatie in de openbare ruimte en je draagt bij aan de bewustwording rond deze problematiek. We zijn geïnteresseerd in jouw innovatieve ideeën op het vakgebied.  


Wat vragen wij?

  • Je beschikt over een afgeronde opleiding op hbo- en/of wo-niveau, bij voorkeur in de richting Civiele Techniek of vergelijkbaar.
  • Je staat stevig in je schoenen en je beschikt over een goed gevoel voor bestuurlijke processen;
  • Je bent communicatief vaardig, in zowel woord als geschrift.

Werkervaring binnen een projectorganisatie of ervaring in de waterbouw/civiele techniek is een pré.


Hoe ziet het team Infra en Projecten eruit?

Ruimtelijk Beheer in Heemstede bestaat uit 3 teams: Infra en Projecten, Beheer Vastgoed en Buitenruimte. Je maakt deel uit van team Infra en Projecten Dit enthousiaste team bestaat uit 20 collega’s die zich richten op de advisering, het opstellen van beleid en de voorbereiding en uitvoering van projecten op het gebied van aanleg, beheer en inrichting van de Openbare Ruimte. Onze taakvelden zijn wegen, bruggen, verlichting, riolering, water, groen, spelen, afvalinzameling en verkeer. Je werkt nauw samen met onze beleidsmedewerkers, projectleiders, werkvoorbereiders en beheerders. 


Waarom werken bij Heemstede?

Heemstede staat al jaren lang in de top 5 van beste gemeenten om te wonen. Groen, historie, cultuur, winkels en de dynamiek van de grote stad op steenworp afstand: Heemstede heeft het allemaal! Samen met 200 collega’s werk je elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle 27.000 inwoners. De sfeer tussen collega’s is open, creatief en collegiaal. De communicatielijnen in onze organisatie zijn kort en informeel. Je loopt zo bij de burgemeester naar binnen. Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch, bijeenkomsten, trainingen en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretaris alle medewerkers bijpraat. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. Jonge ambtenaren hebben daarvoor hun eigen groep ‘Ja!’ opgericht. Zo voel je je snel thuis bij Heemstede.


Wat bieden wij?

  • Een functie voor 32 - 36 uur per week;
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Een salaris van maximaal € 4.671,-- bruto per maand (functieschaal 10) o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring; 
  • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
  • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 175,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
  • Ruimte voor ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
  • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag. De werktijden zijn flexibel;
  • Deels doorbetaald ouderschapsverlof voor ouders met jonge kinderen.


Meer weten?

Neem contact op met Rob Burgmeijer, manager Ruimtelijk Beheer (023) 54 85 709.


Wil je reageren?                          

Wat leuk! Klik hier om te solliciteren. Dit kan tot en met 15 februari 2023. We kijken uit naar jouw reactie!


Locatie: Heemstede

Door te solliciteren verstrekt u persoonsgegevens aan ons. Wij zullen zorgvuldig met uw persoonsgegevens omgaan. Wilt u hierover meer weten? Onze privacyverklaring is te vinden via https://www.werkenbijheemstede.nl/privacyverklaring/.

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Rob Burgmeijer van Gemeente Heemstede