Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

Beleidsadviseur duurzaamheid (energietransitie)

Solliciteer uiterlijk donderdag 6 april
Heemstede 32 - 36 uur 3.090 - 4.671 HBO · HBO+ · WO

Ben jij op zoek naar een afwisselende functie op het gebied van duurzaamheid en de energietransitie? En werk je graag samen binnen een klein en hecht team in een organisatie met korte lijnen? Reageer dan snel! 

Wat ga je doen als Beleidsadviseur duurzaamheid (energietransitie)?

Als Beleidsadviseur duurzaamheid (energietransitie) krijg je een zeer gevarieerd takenpakket. Zo adviseer je onder meer over de gebiedsgerichte aanpak van de energietransitie en het project zonneparking Heemstede in aanloop naar een klimaatneutraal zwembad. Je bewaakt de integraliteit van alle ingezette regelingen op het gebied van energiearmoede. Verder richt je je op onderwerpen zoals de Warmtewet, aquathermie, geothermie en het vraagstuk hoe we in de eerste wijk kunnen starten met een gasloze aanpak. In de regionale overleggen vertegenwoordig je onze gemeente en draag je bij aan de vorming van een regionale energiestrategie. Ook zijn wij geïnteresseerd in jouw innovatieve ideeën voor onze nieuwe nota Duurzaamheid.

“Ik vind het werken bij Heemstede erg leuk omdat mijn werk elke dag anders is. Samen met leuke collega’s en onze inwoners werken we aan de duurzaamheid in Heemstede.” - Mireille (Beleidsmedewerker Duurzaamheid en Economische Zaken)

Wat zijn onze ambities op het gebied van duurzaamheid?

Onze ambitie is een klimaatneutraal en aardgasloos Heemstede in 2050. Heemstede richt zich op 4 thema’s: circulaire economie, ecologie, klimaatadaptatie en duurzame mobiliteit. Jij wordt de trekker én adviseur op het thema energietransitie. Wil jij een bijdrage leveren aan deze ambitie en hou je van complexe vraagstukken en bestuurlijke processen? Laat dan zo spoedig mogelijk van je horen!

Hoe ziet het team Ruimtelijk beleid eruit?

Een prettige leefomgeving voor alle Heemstedenaren, dat is onze missie! Dit doen we met creativiteit en lef. Ons enthousiaste team bestaat uit ongeveer 17 personen, aangevuld met een medewerker van de Omgevingsdienst IJmond. Het team is een goede mix en is gezellig, hecht en ambitieus. Duurzaamheid is onderdeel van het team Ruimtelijk Beleid. Bij Duurzaamheid werk je nauw samen met de programmamanager Duurzaamheid en 3 (project)medewerkers Duurzaamheid.

Waarom werken bij Heemstede?

Heemstede staat al jaren lang in de top 5 van beste gemeenten om te wonen. Groen, historie, cultuur, winkels en de dynamiek van de grote stad op steenworp afstand: Heemstede heeft het allemaal! Samen met 200 collega’s werk je elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle 27.000 inwoners. De sfeer tussen collega’s is open, creatief en collegiaal. De communicatielijnen in onze organisatie zijn kort. Je loopt zo bij de burgemeester naar binnen. Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretaris alle medewerkers bijpraat. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. Jonge ambtenaren hebben daarvoor hun eigen groep ‘Ja!’ opgericht. Zo voel je je snel thuis bij Heemstede.

Wat vragen wij?

Inhoudelijke kennis van de energietransitie en het bestuurlijk proces komen in deze functie samen. Je adviseert ons bestuur en zorgt voor heldere besluiten in het college en de gemeenteraad. Je zorgt voor draagvlak, zowel binnen als buiten de organisatie, rekening houdend met politiek-bestuurlijke wensen. Je kunt goed schakelen tussen beleid en uitvoering. Verder vragen wij:

 • Hbo-/wo-werk- en -denkniveau;
 • Je hebt tenminste 3 jaar aantoonbare ervaring als (beleids)adviseur, het liefst in de energietransitie of duurzaamheid;
 • Werkervaring bij de gemeente is een pré;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden en kunt op verschillende niveaus communiceren.


Wat bieden wij?

 • Een functie voor 32 á 36 uur per week;
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris van maximaal € 4.671,- (functieschaal 10) bruto per maand o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring. Dit aanbod wordt nog verhoogd (zie: https://vng.nl/nieuws/principeakkoord-caos-voor-gemeentelijke-sector-bereikt);
 • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
 • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 185,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
 • Ruimte voor ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
 • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag. De werktijden zijn flexibel.


Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Mireille Middendorp, Programmamanager Duurzaamheid, (023) 54 85 802 of met Martyn Kipperman (023) 52 85 716

Wil je reageren?

Wat leuk! Solliciteren kan tot en met zondag 19 maart.

Locatie: Heemstede

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.heemstede.nl/privacy

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Mireille Middendorp van Gemeente Heemstede