Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

Concern controller

Solliciteer uiterlijk donderdag 13 april
Heemstede 32 - 36 uur 4.447 - 6.103 HBO+ · WO

Wil jij als een stevige adviseur pionieren en werken aan het behalen van de maatschappelijke doelstellingen van een gemeente? En doe je dat het liefst in een brede functie, die je helemaal zelf vormgeeft?

Wat ga je doen als Concern controller?

Als concern controller ben je sparringpartner voor ons bestuur en management. Je ondersteunt en adviseert het management gevraagd en ongevraagd bij verschillende complexe vraagstukken. Je toetst bestuurlijke voorstellen en signaleert risico’s proactief. Nieuwe ontwikkelingen op zowel maatschappelijk als politiek-strategisch gebied volg je op de voet en kun je vertalen naar onze lokale situatie.

Met kritische vragen, heldere adviezen en positief meedenken geef je inhoud aan de voor de organisatie nieuwe functie. Je draagt zorg voor het opzetten van het risicomanagement en de rechtmatigheidsverantwoording en bent daarin (mede) contactpersoon voor de externe accountant. Vertrekpunt voor het risicomanagement is daarbij of door de organisatie wordt voldaan aan de inhoudelijke realisatie van gestelde doelen binnen de daarvoor gestelde (financiële) kaders. Zo draag je bij aan het in control houden van de organisatie en de verbinding van strategie, beleidskaders en financieel beleid.

Met dit alles beantwoord je de vraag: ‘Werken we als gemeente op de juiste manier aan de juiste doelen en gaan we deze doelen ook behalen?’

Om goed strategisch advies te kunnen geven, kijk je in de breedte, weet je voor welke opgaven wij als gemeente staan en wat onze beleids- en organisatiedoelstellingen zijn. Je positie als concern controller is onafhankelijk, waarbij je wel midden in de organisatie staat. Je bent kritisch én verbindend op alle niveaus in de organisatie. Vanuit een frisse blik en met een eigentijdse mindset kijk je naar processen en structuren. Je hebt flexibiliteit en lenigheid om oplossingsgericht met bestuur en management mee te denken binnen onze organisatie.

Wat maakt deze functie bij Heemstede zo leuk?

De functie van concern controller is nieuw in onze organisatie. Dit is voor jou een mooie kans om de functie zelf vorm te geven. Het is een zelfstandige en brede rol, waarin je de organisatie in de volle breedte leert kennen. Werken bij Heemstede betekent daarnaast autonomie, collegialiteit en dichtbij de politiek werken. We zijn een platte organisatie met korte communicatielijnen.

Als concern controller val je direct onder de gemeentesecretaris en ben je lid van het MT. Je werkt veel samen met collega’s die een controlerende functie hebben zoals Financiën en de Verbijzonderde Interne Controle (VIC).  

Wat vragen wij?

Als concerncontroller werk je op het snijvlak van ambtelijke organisatie en bestuur. Je hebt uitstekende politieke-bestuurlijke sensitiviteit en weet je te bewegen in onze organisatie. Iemand die in staat is vanuit rust en overzicht op een natuurlijk gezaghebbende wijze adviseert en anderen weet mee te nemen in ontwikkeling. Je bent een echte teamspeler die met souplesse de samenwerking met de organisatie zoekt. Je hebt kennis van bedrijfsvoeringsprocessen.

  • Academisch werk- en denkniveau, bijvoorbeeld richting bedrijfseconomie, bedrijfskunde of bestuurskunde;
  • Relevante (ook financiële) achtergrond qua opleiding en ervaring;
  • Een verbinder met een flexibele houding die verantwoordelijkheid neemt, transparant is en aanspreekbaar is op prestaties met vermogen tot zelfreflectie;
  • Effectief communiceert en kan omgaan met weerstand en veranderingen voor elkaar krijgt.

Wat bieden wij?

  • Een functie voor 32-36 uur per week;
  • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Een salaris van maximaal € 6.470 (functieschaal 12) bruto per maand o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring;
  • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
  • Ruimte voor ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
  • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding. De werktijden zijn flexibel.

Wil je meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met Henriette de Vos, gemeentesecretaris op 023-5485605.

Wil je reageren?

Solliciteren kan tot en met zondag 26 maart. Met geschikte kandidaten gaan we direct in gesprek. Zodra we met een kandidaat overeenstemming hebben, sluiten we de vacature. Wacht dus niet lang met reageren. We kijken uit naar je reactie!


Locatie: Heemstede

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.heemstede.nl/privacy

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Henriëtte de Vos van Gemeente Heemstede