Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

Dierverzorger Kinderboerderij

Solliciteer uiterlijk dinsdag 21 maart
Heemstede 16 uur 1.885 - 2.874

Vind je het leuk om met dieren én met mensen te werken? En zoek je een baan van 2 dagen in de week? Dan is deze functie iets voor jou!

Wat ga je doen als Dierverzorger?

Als dierverzorger bij Kinderboerderij ’t Molentje in Heemstede zorg jij er samen met je collega’s voor dat het onze dieren aan niets ontbreekt. Je verzorgt voedingen, voert schoonmaakwerkzaamheden uit en bestudeert de gezondheid van de dieren. Naast dat je met dieren werkt, begeleid je cliënten van de dagbesteding, stagiaires en vrijwilligers. Ook voer je onderhoud uit aan de kinderboerderij en doet kleine reparaties. Verder deel je de informatie over de dieren enthousiast met bezoekers.

Hoe ziet het team Buitenruimte eruit?

Kinderboerderij ’t Molentje is onderdeel van team Buitenruimte. Binnen dit team werken in totaal 25 medewerkers. Zij werken in serviceteams, in het Wandelbos Groenendaal, de Kinderboerderij en de Begraafplaats. Bij de Kinderboerderij bestaat het team uit vaste dierverzorgers, weekendbeheerders en een grote groep vrijwilligers. Daarnaast werken op de Kinderboerderij een groep cliënten van de dagbesteding en stagiaires. We werken in roosters met roulerende werkdagen. Het team is erg klantgericht. Het is belangrijk dat jij goed om kan gaan met bezoekers en collega’s.

Waarom werken bij Kinderboerderij ’t Molentje in Heemstede?

De kinderboerderij met het bezoekerscentrum is een prachtige locatie, gelegen in het wandelbos Groenendaal, waar men meer kan leren over dier, natuur en milieu. We bieden bij de Kinderboerderij dagbesteding en begeleiden wij zelf mensen door middel van individuele trajecten. Daarnaast organiseren we verschillende educatieve activiteiten.

Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretaris alle medewerkers bijpraat. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. Jonge ambtenaren hebben daarvoor hun eigen groep ‘Ja!’ opgericht. Zo voel je je snel thuis bij Heemstede.

Wat vragen wij?

 • Je hebt kennis van dieren en ervaring met dierverzorging;
 • Tenminste opleiding dierverzorger niveau 3;
 • BHV certificaat of bereid om deze te halen;
 • Talent om goed met kinderen en bezoekers om te gaan;
 • Je bent sociaal, gastvrij en je kan goed samenwerken;
 • Een flexibele collegiale en servicegerichte instelling met verantwoordelijkheidsgevoel.

Wat bieden wij?

 • Een functie voor 16 uur per week;
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris van maximaal € 2.874 (functieschaal 5) bruto per maand o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring. Dit aanbod wordt nog verhoogd (zie: https://vng.nl/nieuws/principeakkoord-caos-voor-gemeentelijke-sector-bereikt);
 • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
 • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 185,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
 • Ruimte voor ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Ingrid Schenk, Beheerder Kinderboerderij (023-5485825) of Kenneth Abercrombie, Teamleider Buitenruimte (023-5485873).

Wil je reageren?

Wat leuk! Solliciteren kan tot en met dinsdag 21 maart. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 28 maart. De tweede gesprekken vinden plaats op dinsdag 4 april. We kijken uit naar je reactie!

Locatie: Heemstede

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.heemstede.nl/privacy

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Kenneth Abercrombie van Gemeente Heemstede