Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

Beleidsmedewerker Werk en Inkomen

Solliciteer uiterlijk dinsdag 28 maart
Heemstede 36 uur 3.406 - 5.021

Zoek je een brede beleidsfunctie binnen het Sociaal Domein en werk je graag in een organisatie met korte lijnen? Dan is dit je kans!

Wat ga je doen als Beleidsmedewerker Werk en Inkomen?

Als beleidsmedewerker werk en inkomen ontwikkel je beleid op verschillende beleidsterreinen; regionaal arbeidsmarktbeleid, armoedebeleid en schuldhulpverlening. Belangrijke thema’s zijn beschut werk, re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, bestaanszekerheid en aanpak en preventie van schulden. Je volgt de landelijke ontwikkelingen en vertaalt deze naar lokaal beleid. Je hebt inzicht in de financiële, juridische en maatschappelijke gevolgen hiervan. Je adviseert de bestuurders van Heemstede en Bloemendaal over het op te stellen beleid en verzorgt de implementatie en communicatie. Uiteraard in verbinding met andere beleidsterreinen binnen het Sociaal Domein en met de uitvoering. Je stelt college- en raadsvoorstellen op en ondersteunt de wethouders bij de behandeling hiervan in de commissies. Ook adviseer je de wethouders in hun rol als bestuurder van het regionale Participatiebedrijf.  

We verwachten dat je goed zelfstandig kunt werken maar  je ook inzet voor het team. Je bent in staat om positie in te nemen en gesprekspartner te zijn voor interne en externe stakeholders. Je hebt ervaring met het werken in een politieke context wat maakt dat je bij het opstellen van college- en raadsvoorstellen hoofdzaken van bijzaken kunt onderscheiden. Kortom, je hebt een brede en zelfstandige rol waarbij je echt een verschil kunt maken. Word jij onze nieuwe collega?

“Never a dull moment. Dat is wat beleidsadvisering over de regionale arbeidsmarkt en ons Participatiebedrijf zo boeiend en afwisselend maakt!”- Mirjam

Hoe ziet de Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken eruit?

De Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken (IASZ) is de uitvoeringsorganisatie voor de Participatiewet, de Wet inburgering 2021 en verwante regelingen voor de gemeenten Bloemendaal en Heemstede. De IASZ voert ook de backoffice-taken uit voor de Jeugdwet en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. We werken integraal binnen het sociaal domein en bieden maatwerk aan onze klanten. De IASZ is gevestigd in de centrumgemeente Heemstede en telt 41 medewerkers. Je werkt nauw samen met je collega beleidsmedewerkers. De werklocatie is het Raadhuis in Heemstede. Bij de IASZ werk je in een hecht team waarbij in een collegiale sfeer wordt samengewerkt. 

Waarom werken bij Heemstede?

Heemstede staat al jaren lang in de top 5 van beste gemeenten om te wonen. Groen, historie, cultuur, winkels en de dynamiek van de grote stad op steenworp afstand: Heemstede heeft het allemaal! Samen met 200 collega’s werk je elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle 27.000 inwoners. De sfeer tussen collega’s is open, creatief en collegiaal. De communicatielijnen in onze organisatie zijn kort. Je loopt zo bij de burgemeester naar binnen. Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretaris alle medewerkers bijpraat. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. Jonge ambtenaren hebben daarvoor hun eigen groep ‘Ja!’ opgericht. Zo voel je je snel thuis bij Heemstede.

Wat vragen wij?

Je hebt als beleidsmedewerker ervaring opgedaan in een politieke context. Je bent goed in staat om positie in te nemen en gesprekspartner te zijn voor interne en externe stakeholders.

Verder vragen wij:

 • Hbo/Wo-werk- en -denkniveau;
 • Bij voorkeur kennis van wet- en regelgeving binnen het domein Werk en Inkomen.
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge (advies)vaardigheden. 

Wat bieden wij?

 • Een functie voor 36 uur per week;
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris van maximaal € 5.021,- (functieschaal 10a) bruto per maand o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring. Dit aanbod wordt nog verhoogd (zie: https://vng.nl/nieuws/principeakkoord-caos-voor-gemeentelijke-sector-bereikt);
 • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
 • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 185,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
 • Ruimte voor ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
 • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag. De werktijden zijn flexibel.
 • Betaald ouderschapsverlof (13 weken) naast het wettelijk betaald ouderschapsverlof

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Marc van der Zalm, Teammanager Sociale Zaken.

Wil je reageren?

Wat leuk! Solliciteren kan tot en met dinsdag 28 maart 2023. We kijken uit naar je reactie!

Locatie: Heemstede

Door te solliciteren verstrekt u persoonsgegevens aan ons. Wij zullen zorgvuldig met uw persoonsgegevens omgaan. Wilt u hierover meer weten? Onze privacyverklaring is te vinden via https://www.werkenbijheemstede.nl/privacyverklaring/.

Delen:

Interesse?

CV
Motivatie

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Marc van der Zalm van Gemeente Heemstede