Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

Werkvoorbereider/Toezichthouder Bouwkunde

Solliciteer uiterlijk vrijdag 12 mei
Heemstede 32 - 36 uur 2.581 - 3.732

Op zoek naar een vacature als Bouwkundig medewerker? Werk jij graag als werkvoorbereider en toezichthouder aan het beheer en onderhoud van ons gemeentelijk Vastgoed? En hou je van een breed takenpakket in een organisatie met korte lijnen? Dan is dit je kans! 

Wat ga je als Werkvoorbereider/Toezichthouder Bouwkunde doen?       

Als Werkvoorbereider/Toezichthouder Bouwkunde zorg je samen met collega’s voor het onderhoud van de objecten die wij als gemeente Heemstede in eigendom beheren. Dit zijn onder andere onze gebouwen, bruggen, kunstwerken, en speeltoestellen. We onderhouden circa 50 gebouwen. Enkele grotere gebouwen zijn het Raadhuis uit 1906 (Rijksmonument), Plein 1 (gemeentelijk monument) en de Gemeentewerf. Bijzondere objecten zijn het fontein op het Valkenburgerplein en het ’t Molentje bij wandelbos Groenendaal.

Als werkvoorbereider werk je zelfstandig als eerste aanspreekpunt voor aannemers, inwoners en gebruikers. Je verricht de voorbereiding voor klussen/kleine werken en pakt deze op van melding tot en met de oplevering. Je houdt toezicht op de bouwkundige- en installatietechnische onderhoudswerken. Je hebt een breed takenpakket. Want jouw werkzaamheden zijn ook: 

 • De administratie van de werkzaamheden en verwerking in beheersystemen;
 • De voortgangsrapportages en bewaking van de communicatie;
 • (Eind)oplevering en eindafrekening;
 • Beoordelen meldingen van gebruikers/inwoners en het coördineren van de correcte afhandeling.

Je bent dus een echte doener! 

Hoe ziet het team Beheer Vastgoed eruit?

Ruimtelijk Beheer in Heemstede bestaat uit 3 teams: Infra en Projecten, Beheer Vastgoed en Buitenruimte. Je maakt deel uit van team Beheer Vastgoed dat samenwerkt in een informele en prettige sfeer. Dit enthousiaste team bestaat uit 5 collega’s die zich richten op de advisering, werkvoorbereiding en uitvoering van onderhoud en projecten aan ons gemeentelijk Vastgoed. Je werkt nauw samen met een teamleider, een (beleids)adviseur en onze eigen onderhoudsmedewerkers. 

Waarom werken bij Heemstede?

Heemstede staat al jaren lang in de top 5 van beste gemeenten om te wonen. Groen, historie, cultuur, winkels en de dynamiek van de grote stad op steenworp afstand: Heemstede heeft het allemaal! Samen met 200 collega’s werk je elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle 27.000 inwoners. De sfeer tussen collega’s is open, creatief en collegiaal. In onze kleine organisatie zijn er korte lijnen en kun je snel schakelen. Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch, bijeenkomsten, trainingen en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretaris alle medewerkers bijpraat. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. Jonge ambtenaren hebben daarvoor hun eigen groep ‘Ja!’ opgericht. Zo voel je je snel thuis bij Heemstede.

Wat vragen wij?

 • Je beschikt over minimaal Mbo werk- en denkniveau, bij voorkeur richting Bouwkunde;
 • Je hebt een service- en oplossingsgerichte instelling;
 • Je bent communicatief vaardig, in zowel woord als geschrift;
 • Bekend zijn met beheersystemen; 
 • Enkele jaren relevante werkervaring en brede kennis van gebouw gebonden installaties.                   

Wat bieden wij?

 • Een functie voor 32 - 36 uur per week;
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris van maximaal € 3.732,- bruto per maand (functieschaal 8) o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring. Dit aanbod wordt nog verhoogd (zie: https://vng.nl/nieuws/principeakkoord-caos-voor-gemeentelijke-sector-bereikt);
 • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
 • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 185,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
 • Ruimte voor ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
 • Flexibele werktijden;
 • Betaald ouderschapsverlof (13 weken) naast het wettelijk betaald ouderschapsverlof.

Meer weten?

Neem contact op met Iwan Teeuwen, teamleider Beheer Vastgoed (023) 54 85 771 of Rob Burgmeijer, manager Ruimtelijk Beheer (023) 54 85 709.

Wil je reageren?                          

Wat leuk! Solliciteren kan tot en met dinsdag 28 maart 2023. We kijken uit naar je reactie!

Locatie: Heemstede

Door te solliciteren verstrekt u persoonsgegevens aan ons. Wij zullen zorgvuldig met uw persoonsgegevens omgaan. Wilt u hierover meer weten? Onze privacyverklaring is te vinden via https://www.werkenbijheemstede.nl/privacyverklaring/.

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Rob Burgmeijer van Gemeente Heemstede