Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

Beleidsmedewerker Welzijn

Solliciteer uiterlijk vrijdag 12 mei
Heemstede 36 uur 3.406 - 5.021

Wil jij werken aan een sociale en gezonde leefomgeving voor iedereen? En doe je dat graag in een brede en zelfstandige rol waarbij je echt een verschil kunt maken?

Wat ga je als beleidsmedewerker welzijn doen?

Als beleidsmedewerker welzijn ontwikkel je beleid op meerdere beleidsterreinen, zoals cultuur, onderwijs, sport, gezondheid, subsidies, kinderopvang en sociaal-cultureel werk. Je hebt inzicht in de financiële, juridische en maatschappelijke gevolgen van het beleid en de mogelijke politieke gevolgen. Op basis daarvan stel je college- en raadsvoorstellen op. Je onderhoudt een lokaal en regionaal netwerk en werkt samen met andere partijen en regiogemeenten. Ook adviseer je het management over de uitvoering van het beleid. Kortom, je hebt een brede en zelfstandige rol waarbij je echt een verschil kunt maken!

Hoe ziet het domein Samenleving eruit?

Het domein Samenleving van de gemeente Heemstede bestaat uit de afdeling Welzijn (waar jij onderdeel van bent) en de afdeling Sociale zaken. Onder de afdeling Welzijn vallen: team beleid, het CJG, het Loket Heemstede, accommodatie Plein1 en de evenementenmanager. Er is veel ruimte voor ieders eigen inbreng. We nemen onze eigen verantwoordelijkheid en ondersteunen en adviseren elkaar waar dat nodig is. We werken zowel vanuit het gemeentehuis als vanuit huis.

Waarom werken bij Heemstede?

Heemstede staat al jaren lang in de top 5 van beste gemeenten om te wonen. Groen, historie, cultuur, winkels en de dynamiek van de grote stad op steenworp afstand: Heemstede heeft het allemaal! Samen met 200 collega’s werk je elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle 27.000 inwoners. De sfeer tussen collega’s is open, creatief en collegiaal. De communicatielijnen in onze organisatie zijn kort. Je loopt zo bij de burgemeester naar binnen. Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretaris alle medewerkers bijpraat. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. Jonge ambtenaren hebben daarvoor hun eigen groep opgericht. Zo voel je je snel thuis bij Heemstede.

Wat vragen wij?

 • Hbo-werk- en -denkniveau;
 • Kennis van wet- en regelgeving binnen het Sociaal domein;
 • Je bent een verbinder, zowel binnen de organisatie als naar buiten toe;
 • Samenwerking en communicatie zijn erg belangrijk;
 • Je bent procesmatig sterk en een echte doener.

Wat bieden wij?

 • Een functie voor 36 uur per week;
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris van maximaal € 5.021,- (functieschaal 10A) bruto per maand o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring. Dit aanbod wordt nog verhoogd (zie: https://vng.nl/nieuws/principeakkoord-caos-voor-gemeentelijke-sector-bereikt);
 • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
 • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 175,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
 • Ruimte voor ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
 • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag. De werktijden zijn flexibel.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Mohamed El Assali, teamleider Welzijn, op (023) 548 57 22.

Solliciteren?

Solliciteren kan tot en met woensdag 5 april t.a.v. Mohamed El Assali. De oorspronkelijke sluitingsdatum was 29 maart. Kandidaten die hebben gereageerd ontvangen zo snel mogelijk bericht. We kijken uit naar je reactie!

Locatie: Heemstede

Door te solliciteren verstrekt u persoonsgegevens aan ons. Wij zullen zorgvuldig met uw persoonsgegevens omgaan. Wilt u hierover meer weten? Onze privacyverklaring is te vinden via https://www.werkenbijheemstede.nl/privacyverklaring/.

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Mohamed El Assali van Gemeente Heemstede