Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

(Junior) Beleidsmedewerker Openbare Ruimte

Solliciteer uiterlijk donderdag 13 april
Heemstede 32 - 36 uur 3.396 - 5.009

Heb jij belangstelling om te werken als beleidsmedewerker bij een gemeente? In een organisatie met korte lijnen. Dan is dit je kans! Heb je nog geen ervaring met de openbare ruimte? Dan krijg je van ons een maatwerkopleiding.

Wat ga je als beleidsmedewerker openbare ruimte doen?       

Als beleidsmedewerker openbare ruimte richt je je o.a. op het beheer en onderhoud van de wegen, bruggen en openbare verlichting in Heemstede. Je stelt college- en raadsvoorstellen op over de ontwikkelingen en het op te stellen beleid voor onderhoud en vernieuwing. Je stelt beheer- en uitvoeringsplannen en contracten op. Ook stel je de meerjarenbegroting op en bewaak je de budgetten en kredieten. Jij bent het aanspreekpunt voor onze organisatie en inwoners. Als beleidsmedewerker ben je naast het uitzetten van de lijnen, ook zelf als projectleider actief betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van de projecten.                  

Deze functie is zeer geschikt voor een (junior) beleidsmedewerker met belangstelling voor een deels technisch beleidsveld. Waarbij je niet per se hoeft te beschikken over (civiel)technische kennis. Jouw collega’s van het team Infra en Projecten hebben namelijk genoeg technische kennis en ervaring waar je gebruik van kunt maken. Wij bieden een maatwerk opleidingstraject. Zodat jij je (verder) kunt ontwikkelen als beleidsmedewerker én op het vakgebied.

Wat zijn de ontwikkelingen?

Bij de inrichting van de openbare ruimte in onze gemeente betrekken wij graag onze inwoners. Je hebt een belangrijke rol in de contacten die hieruit voortvloeien. Als gemeente werken wij aan een duurzame inrichting van de openbare ruimte. Je werkt mee aan de implementatie van klimaatadaptatie in de openbare ruimte en je draagt bij aan de bewustwording rond deze problematiek.

Wat vragen wij?

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op hbo- en/of wo-niveau;
 • Belangstelling voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte;
 • Je beschikt over een goed gevoel voor bestuurlijke processen;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge (advies)vaardigheden.

Werkervaring binnen een projectorganisatie of ervaring in de waterbouw/civiele techniek is een pré.

Hoe ziet het team Infra en Projecten eruit?

Je maakt deel uit van team Infra en Projecten. Dit enthousiaste team bestaat uit 21 collega’s die zich richten op de advisering, het opstellen van beleid en de voorbereiding en uitvoering van projecten op het gebied van aanleg, beheer en inrichting van de Openbare Ruimte. Onze taakvelden zijn wegen, bruggen, verlichting, riolering, water, groen, spelen, afvalinzameling en verkeer. Je werkt nauw samen met onze beleidsmedewerkers, projectleiders, werkvoorbereiders en beheerders.

Waarom werken bij Heemstede?

Heemstede staat al jaren lang in de top 5 van beste gemeenten om te wonen. Groen, historie, cultuur, winkels en de dynamiek van de grote stad op steenworp afstand: Heemstede heeft het allemaal! Samen met 200 collega’s werk je elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle 27.000 inwoners. De sfeer tussen collega’s is open, creatief en collegiaal. De communicatielijnen in onze organisatie zijn kort. Je loopt zo bij de burgemeester naar binnen. Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretaris alle medewerkers bijpraat. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. Jonge ambtenaren hebben daarvoor hun eigen groep ‘Ja!’ opgericht. Zo voel je je snel thuis bij Heemstede.

Wat bieden wij?

 • Een functie voor 32 - 36 uur per week;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris van maximaal € 5.009,-- bruto per maand (functieschaal 10) o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring; Dit aanbod wordt nog verhoogd (zie: https://vng.nl/nieuws/principeakkoord-caos-voor-gemeentelijke-sector-bereikt). Ben je een starter of beschik je nog over weinig werkervaring? Dan bieden wij schaal 9 met een aantrekkelijk startsalaris. Na het ontwikkeltraject word je bevorderd naar schaal 10.
 • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
 • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 185,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
 • Ruimte voor ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
 • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag. De werktijden zijn flexibel.
 • Betaald ouderschapsverlof (13 weken) naast het wettelijk betaald ouderschapsverlof.

Meer weten?

Neem contact op met Rob Burgmeijer, manager Ruimtelijk Beheer (023) 54 85 709.

Wil je reageren?                         

Stuur dan je brief en CV naar vacatures@heemstede.nl t.a.v. Rob Burgmeijer uiterlijk 7 april.

Locatie: Heemstede

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.heemstede.nl/privacy

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Rob Burgmeijer van Gemeente Heemstede