Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

Stage Rechten

Solliciteer uiterlijk zondag 10 december
Heemstede 500

Ben jij een leergierige en sociale rechtenstudent die graag in teamverband werkt en meer wilt leren over de bezwaarschriftprocedures? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen als stagiair Juridische Zaken?

Inwoners hebben recht om bezwaar te maken, bijvoorbeeld als een bouwaanvraag wordt afgewezen of een uitkering wordt stopgezet. De commissie voor bezwaarschriften behandelt deze bezwaren en geeft het college, de burgemeester of de gemeenteraad hierover advies. Als stagiair krijg jij de kans om inhoudelijk en organisatorisch hoorzittingen voor te bereiden voor de commissie voor bezwaarschriften. Tijdens de hoorzitting maak jij een verslag op hoofdlijnen. En na afloop van de hoorzitting werk je onder begeleiding aan het conceptadvies voor de commissie.

Maar dat is nog niet alles! Tijdens deze meewerkstage ga je ontzettend veel leren op een hoog niveau. Je wordt ook betrokken bij het andere werk op de afdeling. Denk hierbij aan het verzamelen van stukken voor beroepsprocedures bij de rechtbank en het geven van juridisch advies in allerlei kwesties die bij een gemeente kunnen spelen. Dat kan gaan om het helpen opstellen van een overeenkomst of het afhandelen van een verzoek op grond van de Wet open overheid. Kortom, een leerzame stage waarbij je van alles gaat oppakken!

Hoe ziet een stageweek er uit?

Elke week bespreek je met stagebegeleider hoe je week eruit ziet en welke ondersteuning je nodig hebt voor je schoolopdracht. Op dinsdag zijn alle collega’s aanwezig en hebben we een afdelingsoverleg. Zo ben je op de hoogte van wat er allemaal speelt. Voor de rest van de week plan je zelf je werkzaamheden in. Ongeveer een keer in de twee weken houdt de commissie voor bezwaarschriften hoorzitting op de donderdagavond. Daar mag jij dan ook bij aanwezig zijn. Naast jouw stagebegeleider staan collega’s ook altijd klaar om je te helpen als je ergens niet uitkomt. Je werkt vanuit meerdere locaties. De ene dag ga je naar het gemeentehuis in Heemstede en als je je wilt concentreren op een schoolopdracht, dan kun je dat ook prima thuis doen.

Wie ben je?

  • 3e jaars hbo-/wo-student Rechten / Rechtsgeleerdheid;
  • Je bent een aanpakker, zelfstandig, leergierig, sociaal en communicatief vaardig en werkt graag in teamverband.
  • Je bent niet bang om nieuwe zaken op te pakken en uitdagingen aan te gaan. Je durft een kritische blik te werpen op de huidige processen. Zo laat je zien dat je initiatiefrijk en ondernemend bent.
  • Je bent analytisch, nauwkeurig en je hebt affiniteit met bezwaarschriftprocedures.

Wat mag je van ons verwachten?

Een uitdagende en afwisselende stage per februari 2024 met goede begeleiding en in een leuk team! De stagevergoeding bedraagt € 500,-- bruto per maand op basis van een 36-urige stageweek. De stageperiode en het aantal uur per week worden in overleg bepaald.

Wat doet Algemene en Juridische Zaken?

Algemene en Juridische Zaken bestaat 5 juridisch adviseurs, 1 juridisch administratief medewerker en 2 privacy medewerkers. We werken nauw samen en ondersteunen elkaar. Ons hechte team is inhoudelijk sterk op thema’s. Bij het bepalen van jouw werkzaamheden wordt er ook gekeken naar jouw interesses en talenten. We vinden het belangrijk om onszelf te blijven ontwikkelen. Een leuk en inspirerend team om in te werken! Ons team valt binnen het domein Bestuurs- en Juridische Zaken. Dit bestaat uit diverse onderdelen: Algemene en Juridische Zaken, Openbare orde en veiligheid, Bestuurssecretariaat en Bestuursadvies.

Meer weten?

Voor vragen kun je contact opnemen met Lennard Kadiks, Domeinmanager Bestuurs- en Juridische Zaken op (023) 548 56 08.

Heb je interesse?

Solliciteren kan tot en met 10 december 2023. Zodra wij een geschikte stagiair hebben gevonden, sluit de vacature. Wacht dus niet te lang met solliciteren. We kijken uit naar je reactie!

Locatie: Heemstede

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.heemstede.nl/privacy.

Delen:

Interesse?

CV
Motivatie (optioneel)

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Lennard Kadiks van Gemeente Heemstede