Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

CJG Medewerker / Gedragswetenschapper

Solliciteer uiterlijk woensdag 10 juli
Heemstede 28 uur 3.895 - 5.621 WO

Werk jij graag mee aan goede zorg voor en ondersteuning van jeugdigen en hun gezin? Ken je de hobbels in het jeugdzorglandschap en weet je hier creatief en innovatief mee om te gaan?  En wil je ook collega’s begeleiden en adviseren vanuit jouw expertise? Wacht dan niet langer en kom ons CJG versterken!

 Wat ga je doen?

Deze functie heeft een combinatie van 50% gericht op gedragswetenschappelijke taken zoals het adviseren en begeleiden van CJG coaches en ontwikkelopdrachten zoals de implementatie van de jeugdverordening. De overige 50% bestaat uit het oppakken van diverse casussen variërend van veiligheid tot eenvoudige opvoed- en opgroeivragen.

Zelf casuïstiek oppakken

Als CJG medewerker verstrek je informatie en advies aan jeugdigen, opvoeders en professionals, en analyseer je de gezinssituatie, vaak via huisbezoeken. Je houdt rekening met bestaande zorg en preventieve hulp, en zoek je creatieve oplossingen als wachtlijsten een belemmering vormen. Je benadrukt de eigen mogelijkheden van gezinnen en normaliseert problemen. Bij complexe vragen stel je samen met het gezin een integraal gezinsplan op en adviseer je het college over jeugdhulp. Je biedt lichte opvoedondersteuning, kortdurende begeleiding en/of behandeling, en betrekt indien nodig het netwerk van de jeugdige en/of het gezin. Ook ben je actief in crisissituaties en beoordeel je de veiligheid binnen het gezin, waarbij je indien nodig actie onderneemt. Je werkt nauw samen met collega's en externe partijen, en maakt deel uit van de kernteams op basisscholen en het voortgezet onderwijs, die belangrijke vindplaatsen zijn voor jeugdigen uit Heemstede.

Begeleiding van de CJG coaches en de ontwikkeling van het CJG

Je begeleidt en adviseert collega CJG-coaches, fungeert als klankbord en voert gesprekken met ouders wanneer nodig. Ook ondersteun je bij veiligheidsplannen, organiseer je casusoverleg en implementeer je methodieken/beleid. Daarnaast ben je aandachtsfunctionaris voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Verder denk je mee over themabijeenkomsten en onderhoud je samenwerkingsrelaties met netwerkpartners. Kortom, een brede en afwisselende functie waarin je je volop kunt ontwikkelen!

Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Heemstede

Het CJG Heemstede, onderdeel van de afdeling Welzijnszaken en gelokaliseerd in het Raadhuis, adviseert en ondersteunt jeugdigen en hun opvoeders bij vragen over opgroeien en opvoeden. Sinds 2015 is het CJG ook de toegang tot de individuele voorzieningen op grond van de Jeugdwet. Het CJG wordt aangestuurd door de CJG coördinator. Er wordt integraal samengewerkt met het loket Heemstede en de Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken.

Waar beschik je over? 

Je bent analytisch sterk en kunt collega’s motiveren en coachen. Met behulp van jouw diagnostische en analytische vaardigheden schrijf je heldere rapportages. Je herkent onveilige/ongezonde opgroeisituaties en signalen van kindermishandeling. Verder beschik je over:

 • Relevante wo-opleiding, zoals pedagogische wetenschappen of psychologie; 
 • SKJ registratie;
 • Kennis van en inzicht in het hulpaanbod, hulpverleningsmethodieken en diagnostische instrumenten, zoals ontwikkelingspsychologie en psychopathologie;
 • Kennis van en ervaring binnen het werkveld van de jeugdhulp. 
 • Ervaring met het bieden van kortdurend cognitieve gedragstherapie is een pré.

Wat bieden wij? 

 • Een functie voor 28 uur per week;
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris van maximaal € 5.621 (functieschaal 10A) bruto per maand o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
 • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 185,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
 • Ruimte voor ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
 • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag. De werktijden zijn flexibel. Het werk is voor 70% op locatie en kan voor 30% thuis;
 • Betaald ouderschapsverlof (13 weken) naast het wettelijk betaald ouderschapsverlof.

Wil je meer informatie? 

Neem dan contact op met Tessa Goosens Domeinmanager Samenleving (023-5485786) of Floor van Dam Coördinator CJG Heemstede (023-5485668). 

Solliciteren?

We sluiten de vacature zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Wacht dus niet te lang met solliciteren. We kijken uit naar je reactie!

Locatie: Heemstede

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.heemstede.nl/privacy.

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Floor van Dam van Gemeente Heemstede