Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

Administratief juridisch medewerker

Solliciteer uiterlijk maandag 29 april
Heemstede 20 - 24 uur 3.014 - 4.244

Ben jij op zoek naar een afwisselende functie op administratief juridisch gebied? En wil je werken in een dienstverlenende omgeving? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen als Administratief juridisch medewerker?

Binnen de afdeling Algemene en Juridische Zaken (AJZ) zoeken we een juridisch onderlegde duizendpoot, die de vergunningverlening APV en bijzondere wetten doet en tevens de administratie voor de commissie voor bezwaarschriften uitvoert. Met je collega’s van Juridische Zaken zorg je ervoor dat binnengekomen bezwaren op een hoorzitting worden gepland en tijdig worden afgehandeld. 

Voorbeelden van jouw werkzaamheden zijn:

1. Vergunningverlening APV en bijzondere wetten (65%) 

Je verleent en publiceert vergunningen en ontheffingen op grond van de APV, zoals evenementen, straatfeesten, standplaatsen, collectes, en op basis van bijzondere wetten als de Alcoholwet en de Winkeltijdenwet. Daarnaast zorg je voor actuele informatie op de website. Tevens signaleer je knelpunten en denk je mee over het beleid op de bovenstaande gebieden. 

2. Administratieve ondersteuning juridisch medewerkers (35%)

Je registreert de bezwaarschriften en je organiseert de hoorzittingen van de commissie voor bezwaarschriften. Hierbij maak je roosters voor de indeling, verzorg je uitnodigingen en stel je de agenda op.

Daarnaast lever je een bijdrage aan het opstellen van het jaarverslag van de commissie voor bezwaarschriften. Verder houd je in overzichten het aantal bezwaarschriften, klachten en Woo (Wet open overheid) verzoeken bij.

Hoe ziet de afdeling AJZ eruit?

AJZ valt onder het domein Bestuurs- en Juridische Zaken. Onder AJZ valt het team Juridische Zaken, het team Privacy en APV-vergunningverlening. Bij Juridische Zaken werken vijf juristen, die allemaal als secretaris optreden voor de bezwaarschriftencommissie. Het team Privacy bestaat uit een Privacy beheerder en een Functionaris Gegevensbescherming. Behulpzaamheid naar elkaar en andere collega’s staat hoog in het vaandel binnen de afdeling. De teams Openbare orde en Veiligheid (OOV) en Bestuurssecretariaat en bestuursadviseur maken ook deel uit van het domein. 

Waarom werken bij Heemstede?

Heemstede staat al jaren lang in de top 5 van beste gemeenten om te wonen. Groen, historie, cultuur, winkels en de dynamiek van de grote stad op steenworp afstand: Heemstede heeft het allemaal! Samen met 200 collega’s werk je elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle 27.000 inwoners. De sfeer tussen collega’s is open, creatief en collegiaal. De communicatielijnen in onze organisatie zijn kort. Je loopt zo bij de burgemeester naar binnen. Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretaris alle medewerkers bijpraat. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. En ben jij jonger dan 35 jaar? Dan kan je ook deelnemen aan de activiteiten die de Jonge Ambtenaren organiseren. Zo voel je je snel thuis bij Heemstede.

Wat vragen wij?

 • Minimaal mbo-werk- en -denkniveau in een juridische richting;
 • Ervaring met juridisch-administratief ondersteunende werkzaamheden, bij voorkeur binnen een gemeente;
 • Ervaring met digitaal werken, waaronder met Excel;
 • Je bent in staat zelfstandig je werkzaamheden op te pakken en onder tijdsdruk te werken;
 • Je bent nauwkeurig, klantgericht en kwaliteitsbewust;
 • Je werkt graag samen met de collega’s en de commissie bezwaarschriften om het proces rondom bezwaarschriften zo goed mogelijk te laten verlopen.

Wat bieden wij?

 • Een functie voor 20-24 uur per week;
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris van maximaal € 4.244,-- (functieschaal 8) bruto per maand o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
 • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 185,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
 • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag. De werktijden zijn flexibel.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Lennard Kadiks, Domeinmanager Bestuurs- en Juridische Zaken, op (023) 5485608.

Wil je reageren?

Wat leuk! Met geschikte kandidaten gaan we direct in gesprek. Zodra we met een kandidaat overeenstemming hebben bereikt, sluiten we de vacature. Wacht dus niet lang met reageren. We kijken uit naar je reactie!

Locatie: Heemstede

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.heemstede.nl/privacy.

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Lennard Kadiks van Gemeente Heemstede