Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

Afstudeerstage Ruimte / Verkeer

Solliciteer uiterlijk maandag 3 juni
Heemstede 32 - 36 uur 500

Ben jij op zoek naar een uitdagende afstudeerstage voor minimaal 32 uur per week waarbij je een onderzoek kunt doen naar de mogelijkheid om een knelpunt in het centrum op te lossen?

Wat ga je doen tijdens deze afstudeerstage?

Je gaat een verkennend onderzoek uitvoeren naar de mogelijkheid van een drop-off point / distributiehub voor pakketbezorging in het centrum van Heemstede (Raadhuisstraat / Binnenweg).

De Raadhuisstraat en de Binnenweg vormen samen het centrum van Heemstede. Hoewel er in beide straten diverse laad- en losplekken zijn, gebeurt het regelmatig dat pakketbezorgers aan het in- en uitladen zijn op de rijbaan. Dit zorgt voor hinder bij overige weggebruikers.

Het college wil het bovengenoemde probleem oplossen en heeft de opdracht gegeven een verkennend onderzoek uit te voeren naar een drop-off point voor pakketbezorgers. Bij deze locatie worden pakketten aan de rand van het centrum verzameld, waardoor het bezorgingsverkeer in de winkelstraten zelf afneemt.

Wie ben je?

  • Student Verkeerskunde opleiding, Ruimtelijke Ontwikkeling, Logistiek;
  • Je bent analytisch, resultaatgericht / oplossingsgericht, pragmatisch ingesteld, proactief en je hebt een professionele schrijfstijl.

Wat mag je van ons verwachten?

Een uitdagende en afwisselende stage met goede begeleiding en in een leuk team! De stagevergoeding bedraagt € 500,-- bruto per maand op basis van een 36-urige stageweek. De stageperiode en het aantal uur per week worden in overleg bepaald. In deze stage bieden we flexibele werkopties, waaronder de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.

Wat doet de afdeling Ruimtelijk Beleid?

Ruimtelijk Beleid bestaat uit twee afzonderlijke clusters maar zijn samen één afdeling. De twee clusters zijn:

  • Cluster duurzaamheid, economie, vastgoed en volkshuisvesting
  • Cluster ruimtelijke ordening, verkeer en stedenbouw.

Je komt te werken in het cluster ruimtelijke ordening, verkeer en stedenbouw, dat zich bezig houdt met het opstellen en beoordelen van (ruimtelijke) plannen en beleidsadvisering op het gebied van ruimtelijke ordening (RO), stedenbouw en verkeer. 

Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretaris alle medewerkers bijpraat. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. Jonge ambtenaren hebben daarnaast hun eigen groep ‘JA!’ opgericht. Zo voel je je snel thuis bij Heemstede!

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Leon Baas via l.baas@heemstede.nl.

Heb je interesse?

Solliciteren kan tot en met 3 juni 2024. Zodra wij een geschikte stagiair hebben gevonden, sluit de vacature. Wacht dus niet te lang met solliciteren. We kijken uit naar je reactie!

Locatie: Heemstede

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.heemstede.nl/privacy.


 

Delen:

Interesse?

CV
Motivatie (optioneel)

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Leon Baas van Gemeente Heemstede