Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

Stage Archiefbeheer

Solliciteer uiterlijk woensdag 10 juli
Heemstede 24 - 36 uur

Wat ga je doen als stagiair?

Als stagiair Archiefbeheer krijg je de uitdagende taak om een afgesloten archiefbestand te inventariseren en te bewerken. Jouw primaire doel is om dit archief voor te bereiden en over te brengen naar de archiefbewaarplaats voor permanente bewaring. Daarbij heb je de keuze uit twee interessante archieven:

  1. Archief ’t Oude Slot 1979 – 2005, 11 meter: je zult je verdiepen in het archief van ’t Oude Slot met documentatie die teruggaat tot 1979. Dit archief beslaat maar liefst 11 meter aan belangrijke informatie, variërend van evenementen tot administratieve documenten.
  2. Archief Brandweer Heemstede 1918 – 2005, 5 meter: je zult je ook verdiepen in het archief van de Brandweer Heemstede, dat zich uitstrekt over een periode van bijna een eeuw!

Deze stage biedt je de mogelijkheid om mee te denken en te adviseren over het archiefbeheer van de gemeente. Jouw frisse kijk en energieke ideeën zijn waardevol voor het behoud van ons cultureel erfgoed.

Wie ben je?

  • Student mbo of hbo in de richting van Media en Informatie, Voortgezette Vorming Archiefbeheer, Geschiedenis, Erfgoed of iets soortgelijks.
  • Je bent zelfstandig en je weet hoe je zaken gestructureerd moet aanpakken.
  • Daarnaast denk je analytisch, systematisch en accuraat.  

Wat mag je van ons verwachten?

Een uitdagende en afwisselende stage per september 2024 met goede begeleiding en in een leuk team! De stagevergoeding bedraagt € 500,-- bruto per maand op basis van een 36-urige stageweek. De stageperiode en het aantal uur per week worden in overleg bepaald. De stagedagen zijn in ieder geval: dinsdag, woensdag en donderdag. Deze stage biedt zowel mogelijkheden voor een meewerkstage als voor een afstudeerstage, afhankelijk van je studie-eisen.

Met wie werk je samen?

Je werkt nauw samen met de collega’s van het team, de adviseurs archief en functioneel beheerders zaakgericht werken. Met veel enthousiasme en passie wordt gezamenlijk gewerkt aan het op orde houden van een gestructureerde en kwalitatieve opslag, beheer en verstrekking van documentaire informatie. Je treft elkaar vaak op kantoor wat de onderlinge lijnen kort houdt en een goede band creëert. In het team heerst een positieve werksfeer en waar voldoende ruimte is voor leren en elkaar helpen.

Meer weten?

Neem dan contact op met Agnes Bremer via a.bremer@heemstede.nl.

Heb je interesse?

Solliciteren kan tot en met 30 juni 2024. Zodra wij een geschikte stagiair hebben gevonden, sluit de vacature. Wacht dus niet te lang met solliciteren. We kijken uit naar je reactie!

Locatie: Heemstede

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.heemstede.nl/privacy.


 

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Agnes Bremer van Gemeente Heemstede