Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

Stage Communicatie

Solliciteer uiterlijk woensdag 10 juli
Heemstede 32 - 36 uur

Ben jij student en ben jij klaar om het voortouw te nemen in het ontwikkelen van een communicatieplan voor de afdeling Informatievoorziening?

Wat ga je doen als stagiair?

Als stagiair sta jij aan het roer van het creëren van een communicatieplan voor team Informatievoorziening. Als stagiair ga je aan de slag met opstellen van een plan, waarin je beschrijft hoe we ons intern kunnen presenteren, welke doelen we nastreven, welke communicatiekanalen we daar het beste voor kunnen gebruiken en wat de perfecte timing is!

Maar daar stopt het niet! We willen graag onze collega’s van Heemstede en Bloemendaal betrekken en we zijn benieuwd waar hun voorkeuren precies liggen. Zo kunnen ook zij waardevolle input leveren voor onze communicatiemomenten.

En dan komt het leukste gedeelte: het uitvoeren van dit plan. Jij wordt de bouwer van onze communicatieberichten, die we via verschillende kanalen verspreiden naar onze doelgroep. Hiervoor kunnen we bijvoorbeeld ons intranet, IRIS, gebruiken. Help jij onze communicatie naar een hoger niveau te brengen?

Wie ben je?

  • Student hbo of wo in de richting van Communicatie.
  • Je bent communicatief vaardig en je weet hoe je communicatiemiddelen het beste kunt inzetten. Daarbij toon je aan dat je organisatiesensitief bent en begrijpt hoe de organisatie werkt.

Wat mag je van ons verwachten?

Een uitdagende en afwisselende stage per september 2024 met goede begeleiding en in een leuk team! De stagevergoeding bedraagt € 500,-- bruto per maand op basis van een 36-urige stageweek. De stageperiode en het aantal uur per week worden in overleg bepaald. De standplaats van deze stage is in Heemstede.

Hoe ziet de afdeling informatievoorziening eruit?

Binnen Informatievoorziening komen alle 30 collega’s samen die het inrichten en beheren van processen en informatiestromen in informatiesystemen als kerntaak hebben. Samen adviseren en ondersteunen we de gemeenten Heemstede en Bloemendaal bij de digitale transformatie en het digitaal werken. Dit doen we door te helpen met zaakgericht werken, procesmatig denken, informatie-gestuurd werken en het werken met hedendaagse ICT.

Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretaris alle medewerkers bijpraat. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. En ben jij jonger dan 35 jaar? Dan kan je ook deelnemen aan de activiteiten die de Jonge Ambtenaren organiseren. Zo voel je je snel thuis bij Heemstede en Bloemendaal!

Wil je nog meer weten?

Neem dan contact op met Agnes Bremer via a.bremer@heemstede.nl.  

Interesse?

Hebben we je enthousiast gemaakt? Mooi! Solliciteren kan tot en met 30 juni 2024. Zodra wij een geschikte stagiair hebben gevonden, sluit de vacature. Wacht dus niet te lang met solliciteren. We kijken uit naar je reactie.

Locatie: Heemstede / Overveen

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.heemstede.nl/privacy. 

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Agnes Bremer van Gemeente Heemstede