Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

Stage Datagestuurd werken

Solliciteer uiterlijk maandag 10 juni
Heemstede 32 - 36 uur

Ben jij student en wil jij graag de mogelijkheden verkennen van datagestuurd werken? Dan heeft de gemeente Heemstede een leuke stage voor jou! 

Wat ga je doen als stagiair?

We zijn klaar om data te laten spreken en wil jij ons daarbij helpen? Als gemeente streven we naar een meer datagestuurde aanpak. Jouw rol is om dit proces op te starten en te leiden. Jouw missie begint klein, maar groeit gestaag: je begint namelijk met een kleinschalige implementatie om de mogelijkheden te laten zien en je breidt deze vervolgens steeds meer uit.

Je zult onderzoek doen naar de behoeften van de gemeente op het gebied van datagestuurd werken. Je brengt de bestaande initiatieven in kaart en je levert een plan van aanpak op over hoe we dit het beste kunnen gebruiken. Hierbij werk je samen met verschillende afdelingen. En we zijn als organisatie heel erg benieuwd naar jouw visie. Je opdracht bestaat namelijk ook uit het opleveren van de eerste versie van een managementrapportage om te laten zien wat datagestuurd werken voor ons kan betekenen. Op deze manier creëer je inzicht, kennis en draagvlak. We zijn benieuwd naar zowel interne als externe stuurinformatie.

Maar je staat er niet alleen voor! Onze data-analiseten en de tool Power BI helpen je in het vormgeven van deze rapportage. Ben jij klaar om samen met ons de toekomst te kleuren met de kracht van data?

Wie ben je?

  • Student hbo of wo in de richting van Datamanagement & BI, Business & Datamanagement, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Business IT & Management, Informatica of iets soort gelijks.
  • Je bent communicatief vaardig en je bent op zoek naar creatieve oplossingen. Daarbij toon je aan dat je organisatiesensitief bent en begrijpt hoe de organisatie werkt en hoe je effectief kunt samenwerken.

Wat mag je van ons verwachten?

Een uitdagende en afwisselende stage per september 2024 met goede begeleiding en in een leuk team! De stagevergoeding bedraagt € 500,-- bruto per maand op basis van een 36-urige stageweek. De stageperiode en het aantal uur per week worden in overleg bepaald. Deze stage biedt zowel mogelijkheden voor een meewerkstage als voor een afstudeerstage, afhankelijk van je studie-eisen. De standplaats van deze stage is in Heemstede.

Hoe ziet de afdeling informatievoorziening eruit?

Binnen Informatievoorziening komen alle 30 collega’s samen die het inrichten en beheren van processen en informatiestromen in informatiesystemen als kerntaak hebben. Samen adviseren en ondersteunen we de gemeenten Heemstede en Bloemendaal bij de digitale transformatie en het digitaal werken. Dit doen we door te helpen met zaakgericht werken, procesmatig denken, informatie-gestuurd werken en het werken met hedendaagse ICT.

Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretaris alle medewerkers bijpraat. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. En ben jij jonger dan 35 jaar? Dan kan je ook deelnemen aan de activiteiten die de Jonge Ambtenaren organiseren. Zo voel je je snel thuis bij Heemstede en Bloemendaal!

Wil je nog meer weten?

Neem dan contact op met Agnes Bremer via a.bremer@heemstede.nl.  

Interesse?

Hebben we je enthousiast gemaakt? Mooi! Solliciteren kan tot en met 30 juni 2024. Zodra wij een geschikte stagiair hebben gevonden, sluit de vacature. Wacht dus niet te lang met solliciteren. We kijken uit naar je reactie.

Locatie: Heemstede / Overveen

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.heemstede.nl/privacy. 

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Agnes Bremer van Gemeente Heemstede