Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

Consulent Werk & Inkomen / Wet Inburgering

Solliciteer uiterlijk maandag 3 juni
Heemstede 27 uur 3.317 - 4.752

Ben jij een allround consulent Werk & Inkomen met affiniteit met statushouders? Zoek je een brede functie en werk je graag in een hecht team? Dan is dit je kans!

Wat ga je doen als consulent Werk & Inkomen/Wet Inburgering?

Als consulent Werk & Inkomen/Wet Inburgering ben je verantwoordelijk voor het verstrekken van de bijstandsuitkeringen in het kader van de Participatiewet en verwante regelingen. Je voert diverse gesprekken met statushouders en stelt samen met de nieuwe inwoner een persoonlijk inburgeringsplan op. Je bewaakt de voortgang en stelt zo nodig de plannen bij. Je beantwoordt vragen en behandelt aanvragen voor levensonderhoud, bijzondere bijstand en minimaregelingen. 

Je werkt vanuit de Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken (IASZ) voor klanten van de twee gemeenten Bloemendaal en Heemstede. Je hebt een eigen caseload en voert zelfstandig gesprekken met je klanten; van intake, rechtmatigheid tot participatie en uitstroom. Wij vinden het belangrijk om goed contact te onderhouden met de klanten. Je krijgt dan ook voldoende tijd om klanten persoonlijk te leren kennen. 

Aan de hand van de gesprekken en jouw onderzoek stel je zelfstandig rapportages en beschikkingen op. In deze brede functie beoordeel je ook de participatiemogelijkheden van je klant. Samen met je klant bepaal je welke stappen nodig zijn richting betaalde arbeid of participatie, je denkt vanuit hun mogelijkheden. Voor de participatie werk je nauw samen met je collega’s en de samenwerkingspartners binnen de regio. 

Hoe ziet de Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken eruit?

De intergemeentelijke afdeling sociale zaken (IASZ) is de uitvoeringsorganisatie voor de Participatiewet, de Wet inburgering 2021 en verwante regelingen voor de gemeenten Bloemendaal en Heemstede. De IASZ voert ook de backoffice-taken uit voor de Jeugdwet en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. We werken integraal binnen het sociaal domein en bieden maatwerk aan onze klanten. De IASZ is gevestigd in de centrumgemeente Heemstede en telt 41 medewerkers. De gesprekken met je klanten voer je in principe op het Raadhuis in Heemstede. Bij de IASZ werk je in een hecht team waarbij in een collegiale sfeer wordt samengewerkt. 

Wat vragen wij?

  • Je beschikt over een hbo-opleidingsniveau (bijvoorbeeld SJD);
  • Aantoonbare affiniteit met de doelgroep statushouders;
  • Je hebt ruime relevante werkervaring als consulent (rechtmatigheid en doelmatigheid) bij een gemeente en bij voorkeur ervaring in het werken met CiVision: 
  • Je hebt oog voor de situatie van klanten, herkent multi-problematiek en communiceert gemakkelijk met mensen met uiteenlopende achtergronden;
  • Goede mondelinge beheersing Engelse taal;
  • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk en werkt zorgvuldig.

Wat bieden wij?

  • Een functie voor 27 uur per week;
  • Een salaris van maximaal € 4.752,- (functieschaal 9) bruto per maand o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring;
  • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
  • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 185,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
  • Ruimte voor ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
  • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag. De werktijden zijn flexibel.
  • Betaald ouderschapsverlof (13 weken) naast het wettelijk betaald ouderschapsverlof.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Edmar Voeten, teamleider Werk, Inkomen en Zorg, (06) 24208938. 

Wil je reageren?

Wat leuk! Solliciteren kan tot en met 3 juni. We kijken uit naar je reactie!

Locatie: Heemstede

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.heemstede.nl/privacy.

Delen:

Interesse?

CV
Motivatie

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Edmar Voeten van Gemeente Heemstede