Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

Communicatieadviseur

Solliciteer uiterlijk donderdag 27 juni
Overveen 32 uur 3.895 - 5.621

Organisatie

Hou jij van werken in een dynamische omgeving? Waar je de ene dag bezig bent met het maken van een communicatieplan voor een nieuwe woonwijk en de andere dag een bestuurder adviseert of vragen van de pers beantwoordt? Team communicatie werkt voor twee gemeenten: Bloemendaal en Heemstede. In beide gemeenten werken wij samen aan een fijne leefomgeving voor onze inwoners. Daar zetten wij ons elke dag voor in. We ontwikkelen ons voortdurend en treden toekomstige uitdagingen tegemoet met kennis, vernieuwing en goede samenwerking. Werk jij mee aan onze ambities?

Wat ga je doen?

Als senior communicatieadviseur ben je vakinhoudelijk sparringpartner voor bestuur, organisatie en collega’s. Jij geeft advies over en zorgt voor de inzet van professionele communicatie binnen uiteenlopende projecten. Je stelt een communicatiestrategie – en kalender op voor jouw projecten en samen met collega’s zorg je er voor dat deze gerealiseerd worden. Je onderhoudt nauwe contacten met de pers, bent verantwoordelijk voor woordvoering en agendeert zelf ook relevante communicatiethema's. Je bent bezig met de communicatie rond verschillende thema’s die spelen binnen de gemeente. Daarbij werk je vanuit een integrale blik. Je maakt deel uit van de crisisorganisatie van de Veiligheidsregio en draait lokale en regionale piketdiensten.

Wat vragen wij van je?

 • Je hebt een relevante (communicatie-)opleiding op hbo-/wo-niveau.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met het geven van communicatieadvies, liefst in een bestuurlijke omgeving, ervaring met woordvoering is een pré.
 • Je bent een overtuigend adviseur met een gezonde dosis lef en creativiteit. Je kiest daarbij op natuurlijke wijze de juiste rol ten opzichte van bestuurders en beleidsadviseurs. Uiteraard ben je politiek-bestuurlijk sensitief en omgevingsbewust.
 • Je kunt goed overzicht houden en weet hoofd- en bijzaken goed te onderscheiden.
 • Je denkt niet meteen in communicatiemiddelen, maar analyseert eerst kritisch wat er speelt en wat de impact is. Je werkt dit uit in een passende strategie.
 • Je bent een scherpe denker en schrijft makkelijk.
 • Je hebt een flexibele en stressbestendige houding, een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.

Wie zijn je collega’s?

Team Communicatie dat voor beide gemeenten werkt is een professioneel, bevlogen team. Wij werken hard, sparren als het nodig is en zijn niet te beroerd om voor elkaar in te springen. Én we maken tijd voor (werk-)plezier.


Wat bieden wij?

 • Een functie voor 32 uur per week;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlengen;
 • Een salaris van maximaal € 5.621 bruto per maand (functieschaal 10A), afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
 • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 185,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
 • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag. De werktijden zijn flexibel.

Wil je nog meer weten?

Neem contact op met Wendy van der Veen (w.vanderveen@bloemendaal.nl) of met Marjolein Jonker (m.jonker@heemstede.nl).

Solliciteren?

Solliciteren kan tot en met donderdag 27 juni. We kijken uit naar je reactie! Het vervolg:

 • Eerste gesprekken: 4 juli ('s ochtends)
 • Tweede gesprekken: 11 juli ('s middags)


Locatie: Overveen / Heemstede

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.bloemendaal.nl/privacy.

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Wendy van der Veen van Gemeente Heemstede