Flexwerken / Het Nieuwe Werken / Dienstverlening

Flexwerken - een humoristische start

Voor het werken in een flexkantoor hebben we een aantal spelregels. Níet om elkaar te betuttelen en ons gedrag met allerlei regels te bureaucratiseren. Wél om zo goed en prettig mogelijk in een open werkomgeving met elkaar te kunnen werken. Bij de opening van het flexkantoor in 2008 hebben we een filmpje gemaakt over deze "Gouden Regels" van het flexen. Het filmpje was een humoristische start van het flexwerken en staat nu ook op Youtube.

"Korte metten met paarse krokodil"

In het vakblad Slow Management wordt Willem van den Berg, gemeentesecretaris, geïnterviewd. Willem wil geen ouderwetse ambtenarencultuur, heeft de pest aan hierarchie en vindt de dienstverlening aan de inwoners het ultieme bestaansrecht van zijn organisatie.

“Het doel is de beste werkgever van het land te worden.”

Goed werkgeverschap? Dat maken de werknemers wel uit, vinden ze in Heemstede. In gemeente.nu wordt ingegaan op de uitdaging om Heemstede de beste werkgever van het land te laten worden.

"Mensen maken het verschil"

In Gemeente.nu gaat Marcel Appels, hoofd Publiekszaken en Communicatie, in op de vraag waarom Heemstede tot de beste dienstverleners behoort.