Stages

Stage/afstudeeropdracht

Stagiair Geschiedenis

Studeer je Geschiedenis en ben je op zoek naar een stage voor extra studiepunten? Lijkt het je leuk om archiefonderzoek te doen voor de gemeente Heemstede? Reageer dan snel!

Wat ga je als stagiair geschiedenis doen?

Op de Algemene Begraafplaats in Heemstede liggen 150 tot 200 graven uit de 19e eeuw. Van deze graven is niet bekend of er nog nabestaanden in leven zijn. Zolang dit niet bekend is, mag de gemeente de graven niet ruimen. Daarom zijn wij op zoek naar een gemotiveerde student geschiedenis, die het interessant vindt om te onderzoeken of de familielijn van deze graven nog doorloopt.

Hoe voer je je onderzoek uit?

Door stamboom-/archiefonderzoek probeer je erachter te komen of er nog familieleden te achterhalen zijn. Je kunt dit bijvoorbeeld natrekken in de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA), het Noord-Hollands archief of op een andere manier die je zelf handig vindt. Je wordt begeleid door de leidinggevende van het team Projecten en planning, onderdeel van de afdeling Uitvoering Openbare Ruimte. Je bespreekt regelmatig de voortgang van je onderzoek met je begeleider.

Wat vragen we?

  • Je studeert Geschiedenis
  • Je kunt nauwkeurig werken
  • Je bent in staat om zelfstandig je onderzoek uit te voeren. Uiteraard kun je altijd terecht bij je begeleider voor vragen.

Wat bieden we?

Voor deze leuke stageplek ontvang je een stagevergoeding van €300,- bruto per maand (op basis van 36 uur). Je werkdagen en het aantal uur worden in overleg met jou bepaald. De locatie waar je werkt is flexibel: ons flexkantoor in Heemstede, op de begraafplaats, of een archief waar je langsgaat. Je werkt in een klein team, met een informele en collegiale werksfeer.

Meer weten?

Neem dan contact op met Daphne Disco, bureauhoofd Projecten en Planning, via (023) 5485744.

Reageren?

Ben je enthousiast geworden? Reageer dan snel t.a.v. Daphne Disco via de knop Direct Solliciteren (hieronder). Wij kijken uit naar je reactie!

Algemene Begraafplaats Heemstede

De Algemene Begraafplaats aan de Herfstlaan in Heemstede is in 1828 ontworpen door de bekende landschapsarchitect J.D. Zocher en is uniek in Nederland. Dit komt onder andere door de aula in art-decostijl en de architectonisch waardevolle grafmonumenten en grafkelders. Omringd door bijzondere bomen en planten en gelegen naast het wandelbos Groenendaal is de begraafplaats een omgeving waar historie en natuur samengaan.