Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Ontvangstbevestiging

Als je digitaal solliciteert via deze site, krijg je op de site een melding als je sollicitatie goed is verzonden. Daarnaast ontvang je per mail een bevestiging.

Als je schriftelijk reageert, dan ontvang je schriftelijk een ontvangstbevestiging binnen twee werkdagen.

Geen ontvangstbevestiging ontvangen?

Het komt gelukkig bijna nooit voor, maar mocht je geen ontvangstbevestiging hebben ontvangen, dan kun je er vanuit gaan dat de gemeente Heemstede op de een of andere manier je bericht niet heeft ontvangen. In dat geval kun je het beste zo spoedig mogelijk je sollicitatie mailen naar gemeente@remove-thiss.heemstede.nl of neem anders contact met ons op. 

Selectie binnengekomen reacties

Zodra de sluitingsdatum van de vacature is verstreken maken wij een selectie met wie wij graag willen kennismaken. Je krijgt binnen twee weken na de sluitingstermijn duidelijkheid over je sollicitatie.

Selectie

Voor de meeste vacatures vinden twee selectiegesprekken plaats. De selectiegesprekken worden in de regel gevoerd door de directeur en het afdelingshoofd, soms aangevuld met een bureauhoofd/senior-medewerker of de P&O-adviseur.

Assessment 

Bij sommige functies maakt een assessment-onderzoek onderdeel uit van de selectie. Als hiervan sprake is vermelden wij dit altijd bij de informatie over de vacature.

Kennismakingsgesprekken

Als je verder in de procedure komt, vindt er een kennismakingsgesprek plaats met enkele collega’s van de afdeling waar de vacature is. Deze zogenaamde ‘personeelsafvaardiging’ adviseert de selectiecommissie. Bij functies met veelvuldige contacten met bestuurders kan er ook een kennismakingsgesprek plaatsvinden met één of meerdere bestuurders. Nadat de selectieprocedure is afgerond vindt er op korte termijn een arbeidsvoorwaardengesprek plaats.

NVP-code

De gemeente Heemstede hanteert de richtlijnen van de NVP-code bij werving en selectie. Informatie over de NVP-code kun je vinden op www.nvp-plaza.nl

Contact

Als je vragen of klachten hebt over de sollicitatieprocedure, dan kun je altijd contact met ons opnemen.