Vacatureoverzicht

Vacatures

Beleidsmedewerker Economie en Duurzaamheid

28-36 uur/ schaal 10

Ben jij een verbinder en heb jij talent voor het stimuleren van onze lokale economie en daarbij oog voor duurzaamheid?

Wat ga je als Beleidsmedewerker Economie en Duurzaamheid doen?

Je werkt integraal aan vraagstukken vanuit de lokale en regionale economie en je stelt het nieuwe economisch actieprogramma op. Je bent een verbinder en voert actief het economisch beleid uit in Heemstede. Daarnaast neem je deel aan netwerken met lokale ondernemers en speel je actief in op de initiatieven die hieruit ontstaan. Je verbindt ondernemers met inwoners, maatschappelijke organisaties en de gemeente. Je weet jouw adviezen duidelijk over te brengen bij college, gemeenteraad, ondernemers, inwoners en collega’s. De metropoolregio Amsterdam (MRA) speelt een actieve rol als het gaat om de regionale economie. Je neemt het voortouw om het beleid en de programma’s van het MRA te vertalen in lokaal beleid en andersom. Bij het economisch beleid heb je, vanwege het vraagstuk voor ondernemers, aandacht voor de energietransitie, de doelstellingen vanuit het klimaatakkoord en de doelstellingen van de circulaire economie. Je draagt deze doelstellingen uit en je geeft ondernemers de ruimte om zich hierin te ontwikkelen. Participatie is een belangrijk onderdeel in deze baan. Je werkt nauw samen met je collega duurzaamheid om gezamenlijk te werken aan de doelstellingen op het gebied van economie en duurzaamheid. Je bent werkzaam bij de afdeling Ruimtelijk Beleid. Deze baan is bij voorkeur fulltime, maar deeltijdwerk is bespreekbaar. Hoe ziet het team Ruimtelijk Beleid eruit? Wij zijn een team dat volop in ontwikkeling is. Wij werken zelf-organiserend en ieder teamlid heeft een eigen rol bij het vervullen van de afdelingstaken. Ons team bestaat uit 9 collega’s, aangevuld met 2 collega’s van de Omgevingsdienst IJmond. Onze missie is te zorgen voor een prettige leefomgeving voor alle Heemstedenaren. Dit doen we met creativiteit en lef, samen met collega’s, inwoners en bestuur. Op dit moment zijn onder andere klimaatakkoord, circulaire economie, participatie, Omgevingswet, digitalisering, en intelligente transportsystemen actueel. In je advisering heb je naast economisch beleid ook aandacht voor deze zaken. Samen met de collega’s ga je actief de gemeente in zodat je weet wat er leeft. Al jouw vernieuwende ideeën zijn zeer welkom!

Samenwerking met de gemeente Bloemendaal

De gemeenten Heemstede en Bloemendaal werken ambtelijk samen. Sommige teams zijn samengevoegd en andere teams werken op een andere manier samen. In deze functie werk je voor de eigen gemeente, maar waar mogelijk en nodig zoeken we de samenwerking op. De regionale vraagstukken economie en duurzaamheid pakken we regelmatig samen op. Dit maakt het werkveld uitgebreider en uitdagender.

Waar beschik je over?

Wij zoeken vooral iemand met lef, humor en initiatief, die zich positief laat leiden door zijn/haar nieuwsgierigheid. Natuurlijk heb je een relevante opleiding en/of ervaring. We zoeken iemand op tenminste HBO-niveau.

Wat bieden wij?

Voor deze afwisselende en zelfstandige functie bieden wij afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 4.225,- bruto per maand (schaal 10 op basis van 36 uur per week). Het salaris wordt aangevuld met een Individueel KeuzeBudget van 17%, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering. De gemeente Heemstede investeert graag in de ontwikkeling van haar medewerkers en biedt verder een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. flexibele werktijden, een Vitaliteitsbudget van € 175,-, een laptop en een smartphone. Je werkt vanuit een modern flexkantoor, waar je gratis kunt parkeren.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Mireille Middendorp, Medewerker Duurzaamheid (023) 54 85 802.

Reageren?

Stuur je sollicitatie uiterlijk 24 februari naar Mireille Middendorp via Direct Solliciteren (zie hieronder).

Waarom werken bij de gemeente Heemstede?

Heemstede staat al jaren lang in de top 5 van beste gemeenten om te wonen. En dat is niet voor niks; Heemstede is rijk aan prachtig groen zoals Wandelbos Groenendaal en Park Meermond. De eeuwenoude historie is nog steeds zichtbaar in bijzondere monumenten zoals het Oude Slot, de Oude Kerk, het molentje bij Groenendaal en de oudste openbare basisschool van Nederland, de Voorwegschool uit 1630! Heemstede heeft een verrassende leuke winkelstraat en een gevarieerd cultureel aanbod om van te genieten. Maar ook de dynamiek van de grote stad is gemakkelijk bereikbaar. Amsterdam, Schiphol, Haarlem, Haarlemmermeer en Leiden liggen allemaal binnen een straal van 30 km. Heemstede vormt hiermee een onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam.

Als organisatie hebben we een hoog ambitieniveau. We richten ons op excellente dienstverlening en ook participatie met inwoners en duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. De inwoners van Heemstede waarderen onze dienstverlening al jaren met een ruime 8! We ontwikkelen ons voortdurend en gaan toekomstige uitdagingen aan met kennis, vernieuwing en samenwerking. De werksfeer is informeel en prettig, humor draagt daar zeker aan bij. Kortom, werken voor de gemeente Heemstede is best iets om trots op te zijn.