Vacatureoverzicht

Vacatures

Adviseur verkeer en leefomgeving

36 uur/ schaal 10

Ben jij een klantvriendelijke adviseur op het gebied van verkeer? Wil jij werken bij één van de mooiste gemeenten van Nederland?

Wat ga je als adviseur verkeer en leefomgeving doen?
Jij bent onze adviseur op het gebied van verkeerszaken en aan verkeer gerelateerde zaken die aangebracht of aangepast moeten worden. Collega’s, bewoners en bedrijven kunnen bij jou terecht met hun vragen en initiatieven op het gebied van verkeer en leefomgeving.

Wat doe je dan precies? Je doet voorstellen voor (verkeerskundige) aanpassingen, overlegt deze met collega’s en belanghebbenden, en adviseert het gemeentebestuur bij het vaststellen van de plannen. Ook organiseer je inloopbijeenkomsten voor belanghebbenden. Je bent verantwoordelijk voor de communicatie richting collega’s, bewoners, bedrijven en de advisering richting directie en gemeentebestuur. Verder maak je verkeersbesluiten, beantwoord je vragen van inwoners en derden over verkeersvraagstukken en draag je zorg voor je verkeerskundige inbreng bij projecten.

Daarnaast ben je projectleider bij verkeersprojecten. Bij uitvoering van projecten bereid je de verkeersomleidingen voor of beoordeel je verkeersomleidingen en -afzettingen. Je onderzoekt de mogelijkheden voor het verkrijgen van subsidies en vraagt deze aan. Ook zorg je voor het ontwerpen, aanbesteden en beheren van verkeersregelinstallaties (VRI’s).

Tot slot vertegenwoordig je de gemeente in regionaal overleg voor de afstemming over uitvoering van projecten. Je hebt veel overleg met bewoners, bedrijven, politie, hulpdiensten (Veiligheidsregio Kennemerland), overheden, Connexxion, ProRail en ingenieursbureaus.

Wie ben jij?
Je bent een klantvriendelijke adviseur, die goed om kan gaan met tegengestelde belangen. Je bent in staat om te communiceren op verschillende niveaus, zowel intern als extern. Daarnaast beschik je over:
• Minimaal een afgeronde relevante hbo-opleiding, zoals Verkeerskunde of Civiele Techniek;
• Brede affiniteit met beheer en inrichting van de openbare ruimte in al haar facetten;
• Enkele jaren werkervaring op genoemde taakgebieden is een pré. Starters worden ook uitgenodigd om te reageren;
• Je werkt nauwkeurig, je bent flexibel en creatief;
• Je hebt goede schriftelijke vaardigheden.

Wie zijn wij?
De afdeling Voorbereiding Openbare Ruimte (VOR) van de gemeente Heemstede bestaat uit een enthousiast team van tien collega’s. Het team werkt samen in een informele en prettige sfeer. De afdeling richt zich op de advisering, het opstellen van beleid en de voorbereiding van projecten op het gebied van aanleg, beheer en inrichting van de Openbare Ruimte. Onze taakvelden zijn wegen, verlichting, riolering, water, groen, spelen, afvalinzameling en verkeer. Je werkt nauw samen met de verkeerskundige/beleidsmedewerker verkeer van de afdeling Ruimtelijk Beleid, die zich richt op de beleidsmatige en regionale verkeerstaken.

Wat bieden wij?
• Salaris van maximaal €4.225,- (schaal 10 o.b.v. 36 uur), afhankelijk van opleiding en ervaring;
• Individueel Keuze Budget van 17% naast je salaris;
• Vitaliteitsbudget van € 175,- bruto per jaar;
• Korting op je ziektekostenverzekering;
• Trainings- en opleidingsmogelijkheden;
• Een laptop en smartphone in bruikleen;
• Flexibele werktijden.

Meer weten?
Neem dan contact op met Rob Burgmeijer, Afdelingshoofd VOR, via (023) 548 57 09.

Reageren?
Stuur je sollicitatie t.a.v. Rob Burgmeijer via Direct solliciteren. We kijken uit naar je reactie!

Waarom werken bij Heemstede?
Heemstede staat al jaren lang in de top 5 van beste gemeenten om te wonen. En dat is niet voor niks; Heemstede is rijk aan prachtig groen zoals Wandelbos Groenendaal en Park Meermond. De eeuwenoude historie is nog steeds zichtbaar in bijzondere monumenten zoals het Oude Slot, de Oude Kerk, het molentje bij Groenendaal en de oudste openbare basisschool van Nederland, de Voorwegschool uit 1630! Heemstede heeft een verrassende leuke winkelstraat en een gevarieerd cultureel aanbod om van te genieten. Maar ook de dynamiek van de grote stad is gemakkelijk bereikbaar. Amsterdam, Schiphol, Haarlem, Haarlemmermeer en Leiden liggen allemaal binnen een straal van 30 km. Heemstede vormt hiermee een onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam.

Als organisatie hebben we een hoog ambitieniveau. We richten ons op excellente dienstverlening en ook participatie met inwoners en duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. De inwoners van Heemstede waarderen onze dienstverlening al jaren met een ruime 8! We ontwikkelen ons voortdurend en gaan toekomstige uitdagingen aan met kennis, vernieuwing en samenwerking. De werksfeer is informeel en prettig, humor draagt daar zeker aan bij. Kortom, werken voor de gemeente Heemstede is best iets om trots op te zijn.