Vacatureoverzicht

Vacatures

Beleidsmedewerker ruimtelijke ordening

32 uur/ schaal 10A

Wil jij zorgen voor een prettige leefomgeving voor alle Heemstedenaren? Heb jij lef en een goede dosis nieuwsgierigheid?

Wat ga je als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening doen?
Als beleidsmedewerker werk je aan vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening en aan onderwerpen als verkeer, duurzaamheid, economie, grondzaken en volkshuisvesting. Samen met collega’s en externe partijen (zoals Omgevingsdienst IJmond en de Veiligheidsregio) maak je het ruimtelijk beleid. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van bestemmingsplannen, besluiten en overeenkomsten. Je zorgt daarbij voor de juiste procedures en je vertegenwoordigt de gemeente in beroepsprocedures. Je gaat actief de gemeente in, zodat je weet wat er leeft. Jouw adviezen weet je duidelijk over te brengen aan college, gemeenteraad, inwoners, ontwikkelaars en collega’s.

Daarnaast ben je als projectleider betrokken bij bouwprojecten in onze gemeente. Jij bent verantwoordelijk voor de succesvolle realisatie van een project, van de ontwerpfase tot en met de (juridische) afronding. Belangrijk hierbij zijn de projectplanning, aansturing van het projectteam, bewaking van de voortgang en eventuele risico’s, en informatievoorziening aan alle betrokkenen.

Actuele thema’s voor onze afdeling zijn participatie, Omgevingswet, digitalisering, duurzaamheid, de woningbouwopgave en intelligente transportsystemen. Kom jij ons team versterken met jouw vernieuwende ideeën?

Hoe ziet het team Ruimtelijk Beleid eruit?
Ons enthousiaste team bestaat uit 9 personen, aangevuld met 2 mensen van de Omgevingsdienst IJmond. Een prettige leefomgeving voor alle Heemstedenaren, dat is onze missie! Dit doen we met creativiteit en lef. Wij werken zelf-organiserend en hebben allemaal een eigen rol bij het vervullen van de afdelingstaken. Hierdoor heb je veel eigen verantwoordelijkheid.

Waar beschik je over?
Wij zoeken iemand met lef, humor en initiatief, die zich positief laat leiden door zijn/haar nieuwsgierigheid. Verder beschik je over minimaal:
• Hbo-werk- en -denkniveau;
• Relevante opleiding. Voorbeelden zijn ruimtelijke ordening en planologie of een juridische richting (zoals Bestuursrecht);
• Je bent gedreven en besluitvaardig;
• Je kunt processen en juridische procedures goed overzien;
• Je kunt helder en zorgvuldig schrijven.

Wat bieden wij?
• Salaris van maximaal € 4.541,- bruto per maand (schaal 10a o.b.v. 36 uur per week), afhankelijk van opleiding en ervaring;
• Individueel KeuzeBudget van 17%, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kiest elke maand welk deel je van dit budget laat uitbetalen;
• Aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden;
• Flexibele werktijden;
• Laptop en smartphone;
• Gratis parkeren bij het gemeentehuis.

Wil je meer informatie?
Neem dan contact op met een van onze beleidsmedewerkers Gerard Klaassen, Ronald van der Aar of Léonie Wijker via 023-5485783.

Reageren?
Solliciteer zo snel mogelijk t.a.v. het team Ruimtelijk Beleid via de knop Direct Solliciteren (hieronder). We kijken uit naar jouw originele reactie!

Waarom werken bij de gemeente Heemstede?
Heemstede staat al jaren lang in de top 5 van beste gemeenten om te wonen. En dat is niet voor niks; Heemstede is rijk aan prachtig groen zoals Wandelbos Groenendaal en Park Meermond. De eeuwenoude historie is nog steeds zichtbaar in bijzondere monumenten zoals het Oude Slot, de Oude Kerk, het molentje bij Groenendaal en de oudste openbare basisschool van Nederland, de Voorwegschool uit 1630! Heemstede heeft een verrassende leuke winkelstraat en een gevarieerd cultureel aanbod om van te genieten. Maar ook de dynamiek van de grote stad is gemakkelijk bereikbaar. Amsterdam, Schiphol, Haarlem, Haarlemmermeer en Leiden liggen allemaal binnen een straal van 30 km. Heemstede vormt hiermee een onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam.

Als organisatie hebben we een hoog ambitieniveau. We richten ons op excellente dienstverlening en ook participatie met inwoners en duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. De inwoners van Heemstede waarderen onze dienstverlening al jaren met een ruime 8! We ontwikkelen ons voortdurend en gaan toekomstige uitdagingen aan met kennis, vernieuwing en samenwerking. De werksfeer is informeel en prettig, humor draagt daar zeker aan bij. Kortom, werken voor de gemeente Heemstede is best iets om trots op te zijn.

 

Locatie: Heemstede