Vacatureoverzicht

Vacatures

Medewerker publieksbalie

24-28 uur/ schaal 7

Wil jij het visitekaartje zijn van onze gemeente? En heb je ervaring met publieks- of burgerzaken?

Wat ga je doen?
Als medewerker publieksbalie ben je zelfstandig werkzaam aan de balie, waar onze inwoners onder andere terecht kunnen voor het aanvragen van reisdocumenten en rijbewijzen, verklaringen omtrent het gedrag en uittreksels uit de BRP of de Burgerlijke Stand.

Je beantwoordt daarnaast telefonisch, online en aan de balie vragen van onze inwoners. Of zorgt ervoor dat de beller wordt doorverbonden naar de juiste collega. Ook zorg je voor de afhandeling van meldingen via WhatsApp en social media en voor de verloren en gevonden voorwerpen. En je sluit regelmatig namens de gemeente kosteloze huwelijken. Tot slot verricht je administratieve werkzaamheden in de frontoffice, zoals het verwerken van verhuizingen en het behandelen van verzoeken. Jouw dag is geslaagd als onze inwoners dankzij jouw hulp tevreden de deur uit gaan. Je bent het visitekaartje van onze gemeente!

Wie worden je collega’s?
De afdeling Publiekszaken kent een informele werksfeer en bestaat uit een leuk en deskundig team van betrokken collega’s. Zij hebben er plezier in om een stapje extra te zetten om onze inwoners zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Wat vragen wij?
Je bent servicegericht en representatief. Je staat stevig in je schoenen, waardoor je om kunt gaan met complexe situaties. Het is belangrijk dat je goed kunt werken met onze digitale systemen. Daarnaast beschik je over:
• Relevante werkervaring bij een gemeentelijke afdeling publieks- of burgerzaken;
• Bij voorkeur een afgeronde opleiding op het gebied van gemeentelijke publieks- of burgerzaken;
• Je bent flexibel inzetbaar en bereid om in te vallen voor collega’s, zodat het rooster altijd gevuld is. Je bent collegiaal en vindt het leuk om in een team te werken;
• Je wilt je blijven ontwikkelen en bent bereid daar opleidingen voor te volgen.

Wat bieden wij?
• Salaris van maximaal € 2.986 (schaal 7 o.b.v. 36 uur), afhankelijk van opleiding en ervaring;
• Individueel Keuze Budget van 17% naast je salaris;
• Korting op je ziektekostenverzekering;
• Een laptop en smartphone in bruikleen;
• Gratis parkeren bij het gemeentehuis.

Dit is een functie van 24-28 uur. Het werkrooster wordt in onderling overlegd opgesteld.

Interesse?
Stuur ons uiterlijk woensdag 17 april een korte, maar goed gemotiveerde brief en CV via Direct solliciteren (onderaan). Geef duidelijk aan waarom je graag voor ons wilt werken. Wil je meer weten, bel dan met Marcel Appels, hoofd Dienstverlening (023-5485718) of Brigitte de Nieuwe-Murkens, coördinator Publiekszaken (023-5485693).

Waarom werken bij Heemstede?
Heemstede staat al jaren lang in de top 5 van beste gemeenten om te wonen. En dat is niet voor niets; Heemstede is rijk aan prachtig groen zoals Wandelbos Groenendaal en Park Meermond. De eeuwenoude historie is nog steeds zichtbaar in bijzondere monumenten zoals het Oude Slot, de Oude Kerk, het molentje bij Groenendaal en de oudste openbare basisschool van Nederland, de Voorwegschool uit 1630! Heemstede heeft een verrassende leuke winkelstraat en een gevarieerd cultureel aanbod om van te genieten. Maar ook de dynamiek van de grote stad is gemakkelijk bereikbaar. Amsterdam, Schiphol, Haarlem, Haarlemmermeer en Leiden liggen allemaal binnen een straal van 30 km. Heemstede vormt hiermee een onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam.

Als organisatie hebben we een hoog ambitieniveau. We richten ons op excellente dienstverlening en ook participatie met inwoners en duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. De inwoners van Heemstede waarderen onze dienstverlening al jaren met een ruime 8! We ontwikkelen ons voortdurend en gaan toekomstige uitdagingen aan met kennis, vernieuwing en samenwerking. De werksfeer is informeel en prettig, humor draagt daar zeker aan bij. Kortom, werken voor de gemeente Heemstede is best iets om trots op te zijn.