Vacatureoverzicht

Vacatures

Beleidsmedewerker samenleving

36 uur/ schaal 10A

Wij zoeken een beleidsmedewerker samenleving voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling.

Wat ga je als beleidsmedewerker samenleving doen?
Een belangrijke klus is het uitvoering geven aan de acties uit het nieuwe beleidsplan sociaal domein 2019-2023. Naast de doorontwikkeling van de transformaties in het sociaal domein houd je je bezig met diverse taken binnen de afdeling. Die lopen uiteen van projecten in samenwerking met het Loket Heemstede en het Centrum voor Jeugd en Gezin, de ketenverbinding tussen zorg en welzijn tot de herijking van het subsidiebeleid. De nadruk ligt op beleidsuitvoering, verbinding en samenwerking zowel intern als extern.

Elk jaar komt er een subsidiestroom op gang, jouw taak is het beoordelen en afhandelen van de (structurele) subsidies 2019, monitoring en bijsturing wanneer nodig. Je verricht (dagelijkse) werkzaamheden zoals bijvoorbeeld het beoordelen van gespreksverslagen van het Loket Heemstede en gezinsplannen van het Centrum Jeugd en Gezin, meedenken en -werken met de collega’s rondom de Omgevingsvisie, maatschappelijke accommodaties en ons voorzieningenniveau op het gebied van onderwijs, sport en kunst en cultuur.

Kortom, een zeer gevarieerd takenpakket met flinke uitdagingen op het brede vlak van welzijn en sociaal domein.

Hoe ziet jouw team eruit?
Je werkt samen met 12 collega’s. Dit zijn beleidsmedewerkers, CJG coaches (Centrum voor jeugd en gezin), coördinator CJG, coördinator lokaal loket en afdelingshoofd. Daarnaast werken we nauw samen met de andere beleidsafdelingen en de Intergemeentelijke afdeling Sociale zaken (werkt voor Heemstede en Bloemendaal).

Waar beschik je over?
Wij zoeken een samenwerker, verbinder, netwerker en iemand die proactief en innovatief is ingesteld. Daarnaast zoeken wij iemand die breed inzetbaar is binnen de hele afdeling. Verder beschik je over:

  • Hbo-werk- en denkniveau;
  • Relevante opleiding, zoals Bestuurskunde, Beleid, communicatie en organisatie of andere sociaal relevante opleiding;
  • Minimaal 2 à 3 jaar werkervaring op het gebied van beleidsmedewerker in het sociaal domein.

Wat bieden wij?

  • Salaris van maximaal € 4.541,- bruto per maand (schaal 10a o.b.v. 36 uur per week), afhankelijk van opleiding en ervaring;
  • Individueel KeuzeBudget van 17%, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kiest elke maand welk deel je van dit budget laat uitbetalen;
  • Vitaliteitsbudget van €175,- bruto per jaar;
  • Aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • Flexibele werktijden;
  • Laptop en smartphone;
  • Gratis parkeren bij het gemeentehuis.

Wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Tessa Goosens, interim afdelingshoofd Welzijnszaken, 023-5485786 / 06-23189466 of t.goosens@remove-thiss.heemstede.nl

Reageren?
Solliciteer uiterlijk 1 mei 2019 t.a.v. afdeling Samenleving via de knop Direct Solliciteren (hieronder). We kijken uit naar jouw originele reactie!

Waarom werken bij de gemeente Heemstede?
Heemstede staat al jaren lang in de top 5 van beste gemeenten om te wonen. En dat is niet voor niks; Heemstede is rijk aan prachtig groen zoals Wandelbos Groenendaal en Park Meermond. De eeuwenoude historie is nog steeds zichtbaar in bijzondere monumenten zoals het Oude Slot, de Oude Kerk, het molentje bij Groenendaal en de oudste openbare basisschool van Nederland, de Voorwegschool uit 1630! Heemstede heeft een verrassende leuke winkelstraat en een gevarieerd cultureel aanbod om van te genieten. Maar ook de dynamiek van de grote stad is gemakkelijk bereikbaar. Amsterdam, Schiphol, Haarlem, Haarlemmermeer en Leiden liggen allemaal binnen een straal van 30 km. Heemstede vormt hiermee een onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam.

Als organisatie hebben we een hoog ambitieniveau. We richten ons op excellente dienstverlening en ook participatie met inwoners en duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. De inwoners van Heemstede waarderen onze dienstverlening al jaren met een ruime 8! We ontwikkelen ons voortdurend en gaan toekomstige uitdagingen aan met kennis, vernieuwing en samenwerking. De werksfeer is informeel en prettig, humor draagt daar zeker aan bij. Kortom, werken voor de gemeente Heemstede is best iets om trots op te zijn.

 

Locatie: Heemstede