Vacatureoverzicht

Vacatures

Juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling

32 uur/ schaal 10a

Ben jij een juridisch adviseur, die zich breed wil ontwikkelen? Heb jij lef en een goede dosis nieuwsgierigheid?

Wat ga je als juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling doen?
Als juridisch adviseur werk je aan vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van bestemmingsplannen, besluiten en overeenkomsten. Je zorgt daarbij voor de juiste procedures en je vertegenwoordigt de gemeente in beroepsprocedures.

Wat deze functie uniek maakt, is dat je naast jouw juridische werkzaamheden veel meer doet! Je gaat ook inhoudelijk aan de slag op het gebied van ruimtelijke ordening, verkeer, duurzaamheid, economie, grondzaken en volkshuisvesting. Samen met collega’s en externe partijen (zoals Omgevingsdienst IJmond en de Veiligheidsregio) maak je het ruimtelijk beleid. Je gaat actief de gemeente in, zodat je weet wat er leeft. Jouw adviezen weet je duidelijk over te brengen aan college, gemeenteraad, inwoners, ontwikkelaars en collega’s.

Je bent ook projectleider bij bouwprojecten in onze gemeente. Jij bent verantwoordelijk voor de succesvolle realisatie van een project, van de ontwerpfase tot en met de (juridische) afronding. Belangrijk hierbij zijn de projectplanning, aansturing van het projectteam, bewaking van de voortgang en eventuele risico’s, en informatievoorziening aan alle betrokkenen.

Dit is dus een unieke kans om je in de volle breedte met ruimtelijke ontwikkeling bezig te houden. Dat maakt het zo aantrekkelijk om bij onze gemeente te werken! Kom jij ons team versterken met jouw vernieuwende ideeën?

Hoe ziet een werkdag eruit?
Léonie: "Mijn werk is erg afwisselend. ’s Morgens ga ik naar kantoor of start ik thuis de laptop op. In het kader van een mogelijke transformatie van het bedrijventerrein naar woningbouw zorg ik dat ervoor dat er een integraal advies ligt. Een architect belt met een vraag over een bestemmingsplan. De gemeentesecretaris nodigt de afdeling uit op de koffie en vraagt ons om mee te denken over organisatieontwikkelingen. Ik meld me aan voor een werkgroep. Om 12 uur heb ik een kort overleg met de afdeling, waarin we actuele vragen doornemen en afstemmen wie wat doet. We lunchen in ons eet-werk-café. In de middag zijn we op locatie bij de sportschool die graag op een andere locatie verder wil. Weer op kantoor spreekt de wethouder mij aan dat ze een aanpassing wil in een voorstel voor het college.  Dan bereid ik me voor op de bijeenkomst van die avond, waarin ik inwoners van Heemstede begeleid bij een ontwerp dat zij maken voor de Haven van Heemstede."

Hoe ziet het team Ruimtelijk Beleid eruit?
Ons enthousiaste team bestaat uit 9 personen, aangevuld met 2 mensen van de Omgevingsdienst IJmond. Een prettige leefomgeving voor alle Heemstedenaren, dat is onze missie! Dit doen we met creativiteit en lef. Wij werken zelf-organiserend en hebben allemaal een eigen rol bij het vervullen van de afdelingstaken. Hierdoor heb je veel eigen verantwoordelijkheid. Actuele thema’s voor onze afdeling zijn participatie, Omgevingswet, digitalisering, duurzaamheid, de woningbouwopgave en intelligente transportsystemen.

Waar beschik je over?
Wij zoeken iemand die kennis heeft van minimaal één van de vakgebieden: ruimtelijke ordening, verkeer, duurzaamheid, economie, grondzaken en volkshuisvesting. Je hebt lef, humor, neemt initiatief en laat je positief leiden door jouw nieuwsgierigheid. Verder beschik je over:
• Hbo-werk- en -denkniveau;
• Relevante opleiding, zoals Bestuursrecht/Omgevingsrecht. De opleidingen Ruimtelijke ordening en Planologie sluiten ook goed aan;
• Je bent gedreven en besluitvaardig;
• Je kunt processen en juridische procedures goed overzien;
• Je kunt helder en zorgvuldig schrijven;
• Starters worden ook uitgenodigd om te reageren.

Wat bieden wij?
• Salaris van maximaal € 4.541,- bruto per maand (schaal 10a o.b.v. 36 uur per week), afhankelijk van opleiding en ervarin. Dit is een functie voor 32 uur;
• Individueel KeuzeBudget van 17%, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kiest elke maand welk deel je van dit budget laat uitbetalen;
• Aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden;
• Flexibele werktijden;
• Laptop en smartphone;
• Gratis parkeren bij het gemeentehuis.

Wil je meer informatie?
Neem dan contact op met een van onze beleidsmedewerkers Gerard Klaassen, Ronald van der Aar of Léonie Wijker via 023-5485783.

Reageren?
Solliciteer uiterlijk zondag 28 april t.a.v. het team Ruimtelijk Beleid via de knop Direct Solliciteren (hieronder). We kijken uit naar jouw originele reactie!

Waarom werken bij de gemeente Heemstede?
Heemstede staat al jaren lang in de top 5 van beste gemeenten om te wonen. En dat is niet voor niks; Heemstede is rijk aan prachtig groen zoals Wandelbos Groenendaal en Park Meermond. De eeuwenoude historie is nog steeds zichtbaar in bijzondere monumenten zoals het Oude Slot, de Oude Kerk, het molentje bij Groenendaal en de oudste openbare basisschool van Nederland, de Voorwegschool uit 1630! Heemstede heeft een verrassende leuke winkelstraat en een gevarieerd cultureel aanbod om van te genieten. Maar ook de dynamiek van de grote stad is gemakkelijk bereikbaar. Amsterdam, Schiphol, Haarlem, Haarlemmermeer en Leiden liggen allemaal binnen een straal van 30 km. Heemstede vormt hiermee een onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam.

Als organisatie hebben we een hoog ambitieniveau. We richten ons op excellente dienstverlening en ook participatie met inwoners en duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. De inwoners van Heemstede waarderen onze dienstverlening al jaren met een ruime 8! We ontwikkelen ons voortdurend en gaan toekomstige uitdagingen aan met kennis, vernieuwing en samenwerking. De werksfeer is informeel en prettig, humor draagt daar zeker aan bij. Kortom, werken voor de gemeente Heemstede is best iets om trots op te zijn.

 

Locatie: Heemstede