Vacatureoverzicht

Vacatures

Medewerker interne controle

20-24 uur/ schaal 9

Wil jij toezicht houden op interne processen en adviseren over mogelijke verbeteringen?

Wat ga je als medewerker interne controle doen?
Als medewerker interne controle heb je een belangrijke rol binnen ons team. Jij bent verantwoordelijk voor het borgen en optimaliseren van onze werkprocessen. Dit doe je onder andere door het opstellen van een controleplan samen met de controller. Aan de hand van dit plan houd jij in de gaten of alles volgens de afspraken verloopt. Je bent het aanspreekpunt voor de externe accountant op het gebied van interne controle.

Onze afdeling kan privacygevoelige informatie van burgers inzien in Suwinet. Jij zorgt voor een up-to-date beveiligingsbeleid voor het gebruik van Suwinet en controleert of iedereen volgens dit beleid werkt. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor de externe audit op het gebied van privacy. Jouw bevindingen op het gebied van interne controle en privacy koppel je terug aan het management. Je adviseert over mogelijke procesverbeteringen. In jouw verbetervoorstellen houd je rekening met (veranderende) wet- en regelgeving.

Hoe ziet de Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken eruit?
De sociale diensten van de gemeenten Bloemendaal en Heemstede werken samen in de Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken (IASZ). Met 35 collega’s bieden we hulp aan inwoners op het gebied van werk en inkomen, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en jeugdzorg. In deze functie werk je nauw samen met de controller. De standplaats is het gemeentehuis in Heemstede.

Waarom werken bij de gemeente Heemstede?
Vanwege de kleinschaligheid van onze afdeling zijn de lijnen kort en heb je direct contact met alle collega’s en het management. Je hebt een breed takenpakket en krijgt veel eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast zorgen de continue ontwikkelingen binnen het sociaal domein voor afwisseling en uitdaging. Je zult je bij ons niet vervelen!

Wat vragen wij?
Je bent een integere collega met oog voor detail. Je beschikt over goede advies- en communicatievaardigheden. Je weet hoe je collega’s aan kunt spreken op hun werkzaamheden, zonder weerstand bij ze op te roepen (‘streng op de regels, zacht op de relatie’). Daarnaast beschik je over:

 • Hbo-werk- en -denkniveau;
 • Kennis van de processen van Sociale zaken en de participatiewet in het bijzonder;
 • Kennis van de planning en control cyclus;
 • Kennis van administratieve processen op het gebied van Wmo en de Jeugdwet is een pré.

Wat bieden wij?

 • Een salaris van maximaal € 3.805,- bruto per maand (schaal 9 o.b.v. 36 uur per week), afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel KeuzeBudget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, uit laat betalen;
 • Vitaliteitsbudget van € 175,- bruto per jaar;
 • Een laptop en smartphone in bruikleen;
 • Flexibele werktijden;
 • Ruimte voor ontwikkeling en een organisatie breed opleidingsbudget;
 • Gratis parkeren bij het gemeentehuis.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Luc Stoppelenburg, controller IASZ, op (023) 548 57 49.

Solliciteren?
Solliciteer uiterlijk zondag 5 mei via Direct solliciteren t.a.v. Marc van der Zalm, afdelingshoofd IASZ.

 

Locatie: Heemstede