Vacatureoverzicht

Vacatures

Consulent Sociale Zaken/Medewerker terugvordering en verhaal

32-36 uur/ schaal 9

Wat ga je als Consulent Sociale Zaken/Medewerker terugvordering en verhaal doen?
Op het gebied van Werk en Inkomen ben je verantwoordelijk voor het tijdig en juist verstrekken van de bijstandsuitkeringen in het kader van de Participatiewet en verwante regelingen. Je richt je op de informatievoorziening van klantvragen en het afhandelen van de aanvragen levensonderhoud en/of bijzondere bijstand en minimaregelingen. Zo nodig leg je huisbezoeken af. Je bent ook verantwoordelijk voor de re-integratie van uitkeringsontvangers.

De andere helft van jouw tijd ben je werkzaam op het gebied van Terugvordering en Verhaal. In deze rol onderzoek je onder andere of een ontvangen uitkering terecht is toegekend of uitbetaald. Zo niet, dan vorder je deze terug. Daarnaast maak je passende afspraken over de terugbetaling van vorderingen en bewaak je of deze afspraken worden nagekomen. Wanneer dat niet zo is, onderneem je actie. Wanneer er een onderhoudsplichtige is doe je onderzoek naar de mogelijkheden van verhaal. Zo nodig bereken je de verhaalsbijdrage en zorg je dat de bijdrage wordt ontvangen. Je weet jouw kennis van sociale wetgeving hierbij goed toe te passen.

In deze brede functie richt je je dus zowel op het verstrekken als op het terugvorderen van uitkeringen. Deze combinatie maakt jouw functie extra afwisselend en uitdagend! Ben jij de allround collega die wij zoeken?

Hoe ziet de Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken eruit?
De sociale diensten van de gemeenten Bloemendaal en Heemstede werken samen in de Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken (IASZ). Met 35 collega’s bieden we hulp aan inwoners op het gebied van werk en inkomen, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en jeugdzorg. In deze functie werk je nauw samen met de controller. De standplaats is het gemeentehuis in Heemstede.

Waarom werken bij IASZ?
Vanwege de kleinschaligheid van onze afdeling zijn de lijnen kort en heb je direct contact met alle collega’s en het management. Je hebt een breed takenpakket en krijgt veel eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast zorgen de continue ontwikkelingen binnen het sociaal domein voor afwisseling en uitdaging. Je zult je bij ons niet vervelen!

Wat vragen wij?
Je bent een doelgerichte collega met oog voor de situatie van de klant. Je bent een teamspeler, die daadkrachtig en zelfstandig een eigen oordeel kan vormen. Je bent communicatief sterk – zowel mondeling als schriftelijk – en weet juridische beslissingen uit te leggen in begrijpelijke taal. Daarnaast beschik je over:
• Een relevante, afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld SJD of Rechten;
• Goede kennis van de Participatiewet, Ioaw, Ioaz en Bbz;
• Relevante werkervaring bij een gemeente.

Wat bieden wij?
• Een salaris van maximaal € 3.929,- bruto per maand (schaal 9 o.b.v. 36 uur per week), afhankelijk van opleiding en ervaring;
• Het salaris wordt aangevuld met een Individueel KeuzeBudget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, uit laat betalen;
• Vitaliteitsbudget van € 175,- bruto per jaar;
• Tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar;
• Een laptop en smartphone in bruikleen;
• Flexibele werktijden;
• Ruimte voor ontwikkeling en een organisatie breed opleidingsbudget;
• Gratis parkeren bij het gemeentehuis.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marc van der Zalm, afdelingshoofd IASZ, op (023) 548 57 20.

Solliciteren?
Solliciteer uiterlijk zondag 20 oktober via Direct solliciteren. We kijken uit naar jouw reactie!

 

Locatie: Heemstede