Vacatureoverzicht

Vacatures

Coördinator wonen, zorg en welzijn

28-32 uur/ schaal 10

Ben jij een coördinator die verbindt? En wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de sociale voorzieningen voor onze inwoners?

Wat ga je als coördinator wonen, zorg en welzijn doen?
Als coördinator geef je functioneel leiding aan de medewerkers in het Loket Heemstede, de frontoffice voor de ondersteuning van kwetsbare inwoners. Je coördineert de werkzaamheden binnen het Loket, levert een bijdrage aan het oplossen van (complexe) casuïstiek en creëert draagvlak voor de uitvoering. Je gaat hierbij over de inzet van internen en externen binnen het Loket.

Daarnaast adviseer je het college over de toekenningen van Wmo-voorzieningen binnen de vastgestelde kaders, wet- en regelgeving en beleid. Je hebt inzicht in de financiële, juridische, maatschappelijke gevolgen van de uitvoering en de mogelijke politieke impact hiervan. Ook lever je een bijdrage aan regionale en lokale pilots voor de doorontwikkeling van de ondersteuning binnen het sociaal domein. Je adviseert het management over de werkwijze van het loket en de toegang tot voorzieningen vanuit de Wmo. Je werkt samen met andere partijen en regiogemeenten. Hiervoor onderhoud je een groot netwerk en zorg je voor de verbinding met deze partijen. De coördinator van het Centrum voor Jeugd en Gezin vervang je bij haar afwezigheid.

Kortom, je vervult een belangrijke rol binnen het Loket! Ga jij deze uitdaging aan?

Hoe ziet het Loket Heemstede eruit?
Het loket Heemstede is, net als het CJG Heemstede, gevestigd in het gemeentehuis. In het loket werken circa 15 medewerkers van verschillende organisaties (WIJ Heemstede, Zorgbalans, Zorgspecialist, Tandem, RIBW/KAM en MEE). Het werken binnen het Loket kenmerkt zich door een informele sfeer, een goede samenwerking en korte lijnen.

Zowel het Loket Heemstede als het CJG Heemstede maken onderdeel uit van de afdeling Welzijnszaken. De loketmedewerkers geven informatie en advies aan inwoners van Heemstede én hun mantelzorgers over wonen, zorg, ondersteuning en welzijn. Gesprekken, via huisbezoeken,
vinden vaak plaats naar aanleiding van een melding in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De loketmedewerkers zoeken samen met de inwoner naar een passende oplossing.

Waar beschik je over?
Je bent een ervaren coördinator met leidinggevende capaciteiten. Je verbindt partijen en laat deze samenwerken met het loket (in de keten van preventie naar zorg). Daarnaast weet je hoe je een netwerk opbouwt en onderhoudt. Je beschikt over:

  • Minimaal een relevante afgeronde hbo-opleiding;
  • Aantoonbare kennis en ervaring op één of meer van de volgende taakvelden van het Loket Heemstede: advisering van bijvoorbeeld (kwetsbare) ouderen of mensen met een psychiatrisch probleem, maatschappelijk werk en/of mantelzorgondersteuning.

Wat bieden wij?

  • Voor deze afwisselende en zelfstandige functie bieden wij afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 4.362,- bruto per maand (schaal 10 o.b.v. 36 uur per week);
  • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel KeuzeBudget van 17%, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kiest elke maand welk deel je van dit budget laat uitbetalen;
  • Tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar;
  • Een laptop en smartphone in bruikleen;
  • Flexibele werktijden;
  • Ruimte voor ontwikkeling en een organisatie breed opleidingsbudget;
  • Gratis parkeren bij het gemeentehuis.

Wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Tessa Goosens, Domeinmanager Samenleving via 06-23189466 of Marijke Bakker, plaatsvervangend hoofd Welzijnszaken/senior beleidsmedewerker via 023-5485660.

Enthousiast?
Solliciteer uiterlijk zondag 3 november je brief en CV via Direct solliciteren t.a.v. Tessa Goosens.  De gesprekken vinden plaats op in de eerste week van november. We kijken uit naar jouw reactie!

 

Locatie: Heemstede

Zoekwoorden: sociaal domein, gemeente, overheid, wmo, sociaal, advies, coördinatie, hbo