Vacatureoverzicht

Vacatures

Adviseur WMO

36 uur/ schaal 9

De gemeente Heemstede heeft in het voorjaar 2016 deze vacature van alle wervingssites verwijderd die door de gemeente Heemstede gebruikt zijn voor de werving. De gemeente Heemstede toont deze vacature alleen nog in het overzicht van al vervulde vacatures.De gemeente Heemstede is niet verantwoordelijk voor publicatie van deze vacature op internet door andere vacaturesites.

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het ondersteunen van de zelfredzaamheid en participatie van mensen met een beperking, chronisch psychische of psychosociale problemen en moet erop gericht zijn dat mensen zo lang mogelijk in de eigen leef-omgeving kunnen blijven. De gemeente geeft die ondersteuning via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Als adviseur werk je in een samenwerkingsverband voor de drie gemeenten Heemstede, Bloemendaal, Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Wat ga je doen?

Als adviseur Wmo handel je zelfstandig meldingen en aanvragen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) af. Veelal zijn dit complexe vragen op verschillende leefgebieden die kunnen leiden tot een aanvraag voor een maatwerkvoorziening zoals rolstoelen, woonvoorzieningen, vervoersvoorzieningen, huishoudelijke ondersteuning, begeleiding (individueel en in groepsverband) en respijtzorg.

De afhandeling van de meldingen wordt gedaan vanuit het Loket van een van de drie gemeenten. Je houdt (telefonisch) spreekuur en voert keukentafelgesprekken tijdens huisbezoeken op basis van de ‘kanteling’. Daarbij stimuleer en adviseer je de klanten over zelfredzaamheid en hun netwerk. Je informeert klanten over wet- en regelgeving, (voorliggende) voorzieningen en diensten. Zo nodig win je medisch of technisch advies in en stel je programma’s van eisen op. Je beoordeelt kostenramingen op financiële en technische aspecten. De onderzoeksresultaten rapporteer je in een verslag aan de klant.

De afhandeling van aanvragen doe je vanuit de Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken (IASZ) en bestaat uit het toetsen van de aanvraag aan regelgeving, het maken van de beschikking en de administratieve afhandeling in het registratiesysteem. Je verzorgt de aanmelding van klanten en onderhoudt de contacten met zorgaanbieders en leveranciers.

Je behandelt ook aanvragen voor gemeentelijke parkeerkaarten en parkeerplaatsen voor gehandicapten. Als adviseur treed je op als vraagbaak en deskundigheidsbevorderaar voor junior-indicatie adviseurs, senior consulenten zorg en loketmedewerkers. Relevante ontwikkelingen en wijzigingen binnen het vakgebied zet je om in voorstellen voor verandering in werkwijze en werkinstructies. 

Waar beschik je over

Je beschikt over een relevante opleiding op HBO niveau (bij voorkeur ergotherapie), kennis van ziektebeelden en relevante werkervaring. Je hebt affiniteit met alle doelgroepen en leeftijden. Daarnaast beschik je over empatisch vermogen, klantgerichtheid, teamgeest. Je neemt initiatief tot samenwerking met anderen en bevordert de communicatie. Je bent flexibel en hebt een reflecterend vermogen. 

Wat bieden wij?

Voor deze afwisselende en zelfstandige functie bieden wij, afhankelijk van opleiding en ervaring, een salaris van maximaal € 3.697,- bruto per maand (o.b.v. schaal 9/ 36 uur per week).

Wil je meer informatie?

Neem contact op met Ruud Bouman, bureauhoofd Werk, Inkomen en Zorg. Zijn directe telefoonnummer is 023-5485680.

Solliciteren?

Je kunt tot uiterlijk 9 juni 2016 solliciteren via de knop 'solliciteren' hieronder. Je motivatiebrief met CV kun je richten aan de heer R.W. Bouman.