Vacatureoverzicht

Vacatures

Inspecteur Bouw- en Woningtoezicht

36 uur/ schaal 8 / 9

Ben jij in staat om op een nauwkeurige en klantgerichte manier bouwinspecties uit te voeren? Sta jij stevig in je schoenen en ben je toe aan een volgende stap in jouw carrière? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als Inspecteur Bouw- en Woningtoezicht speel jij een belangrijke rol in de handhaving van de bouwactiviteiten in de gemeente Heemstede. Je voert zelfstandig inspecties uit, maar bent ook onderdeel van een hecht team. Omgeven door experts op zowel bouwtechnisch als juridisch gebied kun jij je snel verder ontwikkelen. Samen met jouw collega’s zorg je ervoor dat Heemstede blijft excelleren in haar dienstverlening.

Wat ga je doen?

Als Inspecteur Bouw- en Woningtoezicht richt je je op het toezicht op bouwactiviteiten, het gebruik van gemeentegrond en het opsporen van illegale bouw, sloop en gebruik. Naar aanleiding van je bevindingen stel je handhavingsverslagen en -rapporten op. Je verricht de controles in het kader van de BAG en levert gegevens aan voor het jaarlijkse uitvoeringsprogramma “Handhaving”. In deze afwisselende functie heb je regelmatig overleg met de andere handhavingsdisciplines, te weten ons team Handhaving en de Omgevingsdienst IJmond.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Het onderdeel Bouw- en Woningtoezicht is een klein en hecht team, bestaande uit zes medewerkers. Bij de afdeling werken, behalve de inspecteur BWT, één senior medewerker BWT, twee plantoetsers, één juridisch medewerker en één administratief medewerker. Het hoofd Bouw- en Woningtoezicht geeft leiding aan het team. Je wordt begeleid door zeer ervaren collega’s en kunt veel leren van hun kennis en ervaring, zowel op het gebied van bouwtechnische als juridische zaken.

Wat vragen wij?

Je beschikt over:

 • MBO+/HBO-werk- en denkniveau
 • Minimaal afgeronde MBO-opleiding Bouwkunde (niveau IV) aangevuld met het diploma ABW-1
 • Het diploma ABW 2 is een pré
 • Kennis van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)
 • Ervaring binnen het vakgebied  (minimaal 3 jaar)
 • Het vermogen om zelfstandig en in teamverband te functioneren
 • Klantgericht/-vriendelijk en kwaliteitsbewust
 • Oplossingsgericht en inlevingsvermogen
 • Representatief en stressbestendig
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Ervaring bij een gemeente is een pré.

Wat bieden wij?

Voor deze afwisselende en zelfstandige functie bieden wij maximaal € 3.293,- bruto per maand (schaal 8). Voor degene die voldoet aan alle functie-eisen én beschikt over een diploma ABW-2 is een bruto salaris van maximaal € 3.712,- (schaal 9) bespreekbaar.

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Alan Borg, hoofd Bouw- en Woningtoezicht op (023) 54 85 748 of John van Wanum, plaatsvervangend hoofd Bouw- en Woningtoezicht op (023) 54 85 755.

Solliciteren?

Solliciteer uiterlijk zondag 10 september t.a.v. Alan Borg via Direct Solliciteren (onderaan).

Waarom Gemeente Heemstede?

Heemstede is met 26.000 inwoners officieel een dorp, maar met Amsterdam, Schiphol, Haarlem, Haarlemmermeer en Leiden allemaal binnen een straal van 30 kilometer heb je ook te maken met allerlei grootstedelijke aspecten. Als inwoner, maar zeker ook als medewerker van de gemeente. Bij gemeente Heemstede zijn de lijnen zo kort mogelijk en wordt onnodige bureaucratie zoveel mogelijk voorkomen. Het resultaat: onze medewerkers blinken uit in hun dienstverlening, zo blijkt uit benchmark onderzoek (score 8,1).

Werken bij Heemstede betekent werken bij een flexibele werkgever. Op ons flexkantoor kies je elke dag voor het soort werkplek dat voor jouw werkzaamheden het meest geschikt is. Ook de werktijden bepaal je zelf. Daarnaast kent gemeente Heemstede flexibele arbeidsvoorwaarden in de vorm van het Individueel Keuze Budget (IKB). Daarmee beheer je zelf de spaarpot die je opbouwt naast je vaste salaris. Tot slot kies je zelf een mobiele telefoon uit, zodat je kunt werken met de voorzieningen die jíj prettig vindt.