Vacatureoverzicht

Vacatures

Beleidsmedewerker Uitvoering Openbare Ruimte

32 a 36 uur/ schaal 9

Zoek jij een veelzijdige én flexibele functie en wil je een belangrijke spil zijn tussen de verschillende teams die bij ons werkzaam zijn in beheer, aanleg en toezicht in de openbare ruimte?

Wat ga je doen?
In deze veelzijdige én flexibele functie ben jij een belangrijke spil tussen de verschillende teams die bij ons werkzaam zijn in beheer, aanleg en toezicht in de openbare ruimte. En openbare ruimte is bij ons meer dan straat en plantsoenen. Ook een kinderboerderij, de begraafplaats, het gemeentelijke wandelbos en de gemeentelijke gebouwen behoren tot het werkveld van de afdeling.

Uitstekende communicatie is voor ons vanzelfsprekend en samenwerking is je op het lijf geschreven. De onderwerpen waarbij je wordt betrokken zijn zeer divers; o.a. innovatie, werkplanningen, uitvoeringsprogramma’s, wijkgericht werken, klachtafhandeling, (duurzaam) inkopen, etc. Je levert een belangrijke bijdrage aan de (werk)processen, interne beleidsproducten en procedures van de afdeling voor deze onderwerpen.

Voor deze taken werk je nauw samen en ondersteun je de collega’s van de afdeling UOR. Je verricht zelfstandig onderzoek, overlegt met collega’s van andere afdelingen, adviseert en stelt uiteindelijk de (bestuurlijke) behandelvoorstellen en verordeningen op. In je advisering streef je ernaar om één stap verder te denken. Je durft ook andere wegen te bewandelen dan de gebruikelijke. Daarnaast verwachten we van je dat je innovatief meedenkt in de verdere ontwikkeling van ons werkgebied. Je onderhoudt contacten met onze burgers en maatschappelijke instanties. Als projectmedewerker lever je ook een bijdrage aan afdelingsoverschrijdende projecten.

Waar beschik je over?
- een HBO-diploma in een technische richting (bijvoorbeeld Bouwkunde, Cultuurtechniek, Tuin- en Landschapsinrichting);
- Relevante werkervaring en affiniteit met openbare ruimte;
- Uitstekende contactuele eigenschappen;
- Het vermogen om een teamspeler te zijn;
- Flexibiliteit;
- In staat om verantwoordelijkheid te pakken en te nemen;
- Bestuurlijke en maatschappelijke sensitiviteit
- Uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Hoe ziet de afdeling Uitvoering Openbare Ruimte eruit?
De afdeling UOR (in totaal + 35 fte) is verdeeld in een aantal teams die zich bezighouden met de openbare ruimte. Het bureau Toezicht Buitenruimte verzorgt de aanleg, het onderhoud en beheer van de openbare ruimte in Heemstede. Hieronder vallen onder andere groenvoorzieningen, voetpaden, wegen, pleinen en bruggen, straatmeubilair, watergangen en rioleringen. Binnen het groene hart van Heemstede zijn de medewerkers actief binnen de teams kinderboerderij ’t Molentje, wandelbos Groenendaal en Begraafplaats. Binnen deze teams worden we ondersteund door vrijwilligers, de sociale werkvoorziening en andere participanten. Daarnaast zijn de BOA’s en parkeercontroleurs vanuit het team handhaving actief om Heemstede leefbaar en veilig te houden. Het team Bouwkunde houdt zich bezig met beheer en renovatie van onze gemeentelijke gebouwen.

Wat bieden wij?
Voor deze afwisselende en zelfstandige functie bieden wij afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 3.712,- bruto per maand (schaal 9 o.b.v. 36 uur).
Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 16,3%. De gemeente Heemstede investeert in de ontwikkeling van haar medewerkers en biedt verder een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. flexibele werktijden en een smartphone in bruikleen.

Wil je meer informatie?
Neem contact op met Jarda Dijk, afdelingshoofd Uitvoering Openbare Ruimte. Hij is telefonisch bereikbaar op (023) 54 85 777. 
 
Solliciteren?
Je kunt reageren via Direct Soliciteren (zie hieronder) voor dinsdag 19 september.