Vacatureoverzicht

Vacatures

Senior beleidsmedewerker Financiën

36 (parttime ook bespreekbaar) uur/ schaal 10A

Ben jij een financieel expert met gemeentelijke ervaring? Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan het financieel beleid van de gemeente Heemstede? Reageer dan snel!

Wat zijn je taken?
Je ontwikkelt en adviseert gevraagd en ongevraagd het management en het bestuur op het gebied van financieel- en bedrijfseconomisch beleid en control. Je kijkt hierbij naar organisatorische en landelijke ontwikkelingen en vertaalt deze naar de gevolgen voor de gemeente. Je levert een bijdrage aan de totstandkoming en doorontwikkeling van de financiële planning en control cyclus (programmabegroting, voor- en najaarsnota en de jaarstukken). Je bent betrokken bij de bestuurlijke besluitvorming en hiervoor schrijf je heldere en bondige B&W- en raadsvoorstellen. Daarnaast toets je B&W-stukken en doe je verbetervoorstellen.

Wie zijn je naaste collega’s?
Bij de afdeling financiën werk je samen in een dienstverlenend, informeel en collegiaal hecht team. De afdeling Financiën bestaat uit een team financieel beleid en een team financiële administratie. De vacature betreft een uitbreiding van het team financieel beleid.

Houd jij van een open sfeer en korte lijnen?
In ons moderne flexkantoor zijn we gewend aan korte lijnen in de contacten met collega’s van andere afdelingen, het Directieteam en de portefeuillehouder.

Waar beschik je over?
- Een afgeronde hbo-opleiding op bedrijfseconomisch gebied;
- Ervaring met de gemeentelijke financiën, waaronder de planning en control cyclus;
- Je bent analytisch, creatief, proactief en leergierig;
- Je kunt gemakkelijk en helder communiceren, zowel mondeling als op papier;
- Je pakt zaken zelfstandig op en kunt goed samenwerken;
- Je kunt schakelen tussen verschillende niveaus en beschikt over bestuurlijke sensitiviteit. Voor informatie kijk je verder dan de gemeentegrens;
- Je hebt een flexibele instelling, waardoor je denkt in oplossingen en kansen;
- Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden.

Wat bieden wij?
Voor deze afwisselende en zelfstandige functie bieden wij afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 4.541-- bruto per maand (schaal 10a bij een 36-urige werkweek). Parttime werken is ook bespreekbaar.

Meer informatie?
Neem dan contact op met Leny Zwaan, afdelingshoofd Financiën, op (023) 548 56 11.

Solliciteren?
Solliciteer uiterlijk zondag 4 februari t.a.v. Leny Zwaan via Direct solliciteren onderaan deze pagina.