Vacatureoverzicht

Vacatures

Juridisch medewerker Sociale Zaken

36 uur/ schaal 10

Ben jij een juridisch medewerker met sociaal gevoel? En ben je op zoek naar een uitdagende en zelfstandige juridische functie waarin je jezelf verder kunt ontwikkelen?

Wat ga je doen als Juridisch medewerker Sociale Zaken?
In deze functie ben je verantwoordelijk voor de afhandeling van bezwaar, beroep- en hoger beroepschriften voor alle zaken op het gebied van de Participatiewet, Bbz en soms WMO. Je vertegenwoordigt de gemeenten bij bezwaar en beroep zittingen. Je bereidt zaken goed voor, bestudeert het bezwaar/beroepsdossier grondig en dient een sterk verweerschrift in. De vragen van de advocaat en de voorzitter bezwaarschriftencommissie/rechters weet jij adequaat te beantwoorden. Waar ruimte is voor mediation heeft dat je voorkeur.

Van belang zijnde uitspraken en adviezen communiceer je met de beleidsmedewerkers, zodat waardevolle inzichten in beleid kunnen worden omgezet. Je adviseert collega’s voorafgaand aan de besluitvorming over juridische aangelegenheden. Op het gebied van Terug- en Invordering en Verhaal verricht je (her-)onderzoeken en stel je rapportages en beschikkingen op. Indien nodig dien je verzoekschriften in bij de rechtbank.

Het gaat om een uitdagende functie die je een grote mate van zelfstandigheid en autonomie biedt. Je dient daarom ook stevig in je schoenen te staan en met de benodigde professionaliteit de IASZ te kunnen vertegenwoordigen tijdens bezwaarschriftencommissies of in de rechtbank/CRvB.

Waar kom je te werken?
Je komt te werken bij de Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken. Deze afdeling werkt voor drie gemeenten: de gemeente Bloemendaal, de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en de gemeente Heemstede. In een ongedwongen sfeer werk je met 35 collega’s vanuit het flexkantoor in Heemstede. Het contact met de andere afdelingen is informeel en de communicatielijnen zijn kort. Er is gratis parkeergelegenheid en het OV stopt voor de deur.

Waar beschik je over?

  • Een afgeronde juridische opleiding op minimaal hbo-niveau;
  • Goede kennis van wet- en regelgeving van gemeentelijke sociale uitkeringen, Wet maatschappelijke ondersteuning en de Jeugdwet;
  • Ervaring in een soortgelijke functie bij een gemeente is een pré. Starters worden ook uitgenodigd om te reageren;
  • Klantgerichtheid, stressbestendigheid en goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid zijn een must;
  • Je bent analytisch, flexibel, beschikt over politieke sensitiviteit en relativeringsvermogen.

Wat bieden wij?
Voor deze afwisselende en zelfstandige functie bieden wij afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 4.225,- bruto per maand (schaal 10 o.b.v. 36 uur). Daarnaast bieden wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 16,8%. Je kiest elke maand welk deel van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, je laat uitbetalen. De werktijden zijn flexibel. Als medewerker van de IASZ word je aangesteld bij de gemeente Heemstede. Je krijgt in deze zelfstandige functie volop mogelijkheden om je te ontwikkelen en je kennis verder uit te breiden.

Meer weten?
Neem dan contact op met Marc van der Zalm, afdelingshoofd IASZ, telefoon (023) 548 57 20.

Reageren?
Solliciteer uiterlijk 8 april t.a.v. Marc van der Zalm via Direct solliciteren onderaan deze pagina. Wij kijken uit naar je reactie!