Vacatureoverzicht

Vacatures

Medewerker uitkeringsadministratie

36 uur/ schaal 7

 

 

Ben jij een financieel en administratief talent?

JE KUNT NIET MEER REAGEREN OP DE VACATURE. DE TERMIJN OM TE SOLLICITEREN VOOR DEZE VACATURE IS VERSTREKEN.

 

Wij bieden een afwisselende baan in een leerzame omgeving, waarin je alle ruimte krijgt om je te ontwikkelen. Ben je in bezit van een mbo-diploma (niveau IV) op financieel/administratief gebied, dan ben jij wellicht degene die wij zoeken.

Wat ga je doen?

Als medewerker uitkeringsadministratie werk je zelfstandig op je vakgebied. Je bent verantwoordelijk voor het betaalbaar stellen van uitkeringen en voorzieningen, het afhandelen van declaraties, het verzorgen van inhoudingen en wijzigingen in de hoogte van uitkeringen en het uitvoeren van herberekeningen. Je werkt hierbij met veel verschillende gegevens die je verwerkt en registreert. Daarnaast voer je de administratie uit voor de Wmo en Jeugdwet. Je zorgt ervoor dat zorginstellingen en personen tijdig hun zorg betaald krijgen. Verder informeer en adviseer je naaste collega’s van de afdeling Sociale Zaken en heb je ook telefonisch klantcontact.

Waar beschik je over?

  • Een afgeronde mbo-opleiding niveau 4 op financieel/administratief gebied. Starters worden ook uitgenodigd om te reageren.
  • Nauwkeurigheid en goed kunnen omgaan met deadlines
  • Ervaring met het werken in digitale financiële systemen
  • Cijfermatig inzicht, vaardig in registreren, muteren en controleren
  • Flexibiliteit, oplossingsgerichtheid en zelfstandigheid
  • Een dienstverlenende instelling en goede contactuele eigenschappen
  • De bereidheid om zo nodig vakgerichte cursussen te volgen.

Wat bieden wij?

Voor deze afwisselende en zelfstandige functie bieden wij afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 2.986,- bruto per maand (schaal 7 o.b.v. 36 uur per week). Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 16,8%. De gemeente Heemstede investeert graag in de ontwikkeling van haar medewerkers en biedt verder een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. flexibele werktijden en een smartphone. Bij het gemeentehuis kun je gratis parkeren.

Waar kom je te werken?

De uitkeringsadministratie maakt onderdeel uit van de intergemeentelijke afdeling Sociale Zaken (IASZ) van de gemeente Heemstede. Deze afdeling werkt behalve voor de gemeente Heemstede, ook voor de gemeenten Bloemendaal en Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Je komt te werken in een flexkantoor.

Wie zijn je naaste collega’s?

Dit zijn in de eerste plaats je collega’s van de uitkeringsadministratie. Bij de uitkeringsadministratie werk je samen in een informele en prettige sfeer met vijf collega’s. De administratie vormt een hecht team, dat vriendelijk, ondersteunend naar elkaar en naar de klanten is. De sfeer bij de uitkeringsadministratie is kenmerkend voor de gehele afdeling Sociale Zaken en het werken bij de gemeente Heemstede.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Katrien van Otterdijk, coördinator bureau administratie Sociale Zaken. Zij is telefonisch bereikbaar op (023) 5485 655.

Waarom werken bij de gemeente Heemstede?

Met 27.000 inwoners is het mooie Heemstede een middelkleine gemeente. Groot genoeg om goed en professioneel je vak te kunnen uitoefenen. Klein genoeg om over de volle breedte met je vak bezig te kunnen zijn en voeling te houden met de mensen waar je het voor doet. We werken met 200 collega’s vanuit een modern flexkantoor. De werksfeer is informeel en de lijnen zijn kort.

Reageren?

Solliciteer uiterlijk 17 juni 2018 via de knop Direct solliciteren hieronder t.a.v. Katrien van Otterdijk. Wij kijken uit naar je reactie!

De eerste ronde gesprekken vinden plaats in de week van 25 juni a.s.

 


Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.