Vacatureoverzicht

Vacatures

Privacybeheerder

20-36 uur/ schaal 10

Weet jij alles van de AVG? Heb jij een scherp oog voor de privacy van onze inwoners? Voor de afdeling Algemene en Juridische Zaken zijn wij op zoek naar een Privacybeheerder voor 20 á 36 uur per week (tijdelijk voor 3 tot 6 maanden).

Wat ga je als Privacybeheerder doen?
In deze afwisselende en brede functie adviseer je ons over de AVG en ondersteun je de Functionaris Gegevensbescherming. Een belangrijke taak is het doorlopen van het register van verwerkingen met alle afdelingen binnen de gemeenten Heemstede en Bloemendaal. Samen met de afdelingen onderzoek je of het register compleet is, en beoordeel je per gegevensverwerking de subsidiariteit, proportionaliteit en noodzakelijkheid.

Je checkt de aan- of afwezigheid van verwerkersovereenkomsten. Zo nodig stel je deze overeenkomsten op. Ook stel je teksten op die gebruikt kunnen worden in formulieren, e-mails en brieven.

Er zijn veel vragen vanuit de organisatie over hoe we moeten omgaan met de nieuwe privacyregels. Je beantwoordt deze vragen en documenteert dit in een (veel gestelde vragen) handboek voor de hele organisatie.

Waar beschik je over?
• Je bent jurist of aankomend jurist en je hebt ruime kennis van alle wetgeving rondom Privacy (zoals onder andere AVG, oude WBP en BRP);
• Je bent praktisch ingesteld en kan wettelijke uitgangspunten omzetten in een praktische uitvoering;
• Gemeentelijke werkervaring is een pré.

Wat bieden wij?
Voor deze afwisselende en zelfstandige functie bieden wij afhankelijk van opleiding en ervaring een indicatief salaris van maximaal € 4.225 bruto per maand (schaal 10 op basis van 36 uur per week).
De functie is vooralsnog tijdelijk voor ongeveer drie maanden á zes maanden. Vanwege het tijdelijke karakter is deze functie zeer geschikt voor een freelancer/ZZP’er of verloning via een payroll-organisatie. Na afloop van de tijdelijke periode wordt bekeken of de Privacybeheerder een vaste functie wordt.

Samenwerking met de gemeente Bloemendaal
De gemeenten Heemstede en Bloemendaal werken ambtelijk samen. Sommige teams zijn samengevoegd en andere teams werken op een andere manier samen. Als Privacybeheerder werk je voor beide gemeenten.

Meer weten?
Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Lennard Kadiks, Afdelingshoofd Algemene en Juridische zaken. Zijn telefoonnummer is (023) 5485608.

Solliciteren?
Solliciteer uiterlijk t/m dinsdag 3 juli via Direct solliciteren t.a.v. Lennard Kadiks.

Waarom werken bij Heemstede?
Met 26.000 inwoners is het mooie Heemstede is een middelkleine gemeente. Groot genoeg om goed en professioneel je vak te kunnen uitoefenen. Klein genoeg om over de volle breedte met je vak bezig te kunnen zijn en voeling te houden met de mensen waar je het voor doet. We werken met 200 collega’s vanuit een modern flexkantoor. De werksfeer is informeel en de lijnen zijn kort. Bij het raadhuis kun je gratis parkeren.

Word jij onze nieuwe collega?