Vacatureoverzicht

Vacatures

Secretarieel medewerker griffie

15 uur/ schaal 7

Vind je het leuk en uitdagend de Heemsteedse Gemeenteraad secretarieel en administratief te ondersteunen? Heb je organisatietalent? En zoek je een afwisselende en zelfstandige functie die je goed kunt combineren met andere activiteiten? Dan past deze functie bij jou!

OP DEZE VACATURE KUN JE NIET MEER REAGEREN VANWEGE HET VERSTRIJKEN VAN DE REACTIETERMIJN.

 

Voor de continuïteit van de werkzaamheden is je aanwezigheid, verdeeld over 4 of 5 dagen per week, nadrukkelijk gewenst. Indeling van uren kan in overleg plaatsvinden.

Wat doet de Griffie?

De gemeenteraad is het hoogste orgaan binnen de gemeente. De raadsgriffie verzorgt alles wat nodig is om de vergaderingen en de besluitvorming van de gemeenteraad en de raadscommissies voor te bereiden en goed te laten verlopen, waaronder de verspreiding van de daarvoor benodigde stukken. De raadsgriffie bestaat uit vier collega’s: een raadsgriffier, twee commissiegriffiers en deze vacature.

Waarom past deze functie bij jou?

Je houdt van de afwisseling in zowel administratieve, secretariële en organisatorische taken. Het spreekt je aan om in een politiek-bestuurlijke omgeving te functioneren. Je waardeert de vele contacten die je hebt met bijvoorbeeld collega’s, burgers en raadsleden en het samenwerken in een team waar een prettige en informele werksfeer heerst.

Wat zijn je werkzaamheden?

 • Je verricht de administratieve, secretariële en organisatorische ondersteuning voor de griffie van de gemeenteraad
 • Je houdt je bezig met de logistieke voorbereiding (verzamelen van stukken, regelen van vergaderfaciliteiten), uitvoering (bandopnames, begeleiden uitgifte Ipads aan raadsleden en eerste instructie daarvoor) en nazorg (publiceren verslagen, actiepuntenlijsten en archivering) van raads- en commissievergaderingen
 • Je geeft secretariële ondersteuning aan de rekenkamercommissie Heemstede, waaronder het verzenden van vergaderstukken en het reserveren van vergaderfaciliteiten
 • Je verricht voorkomende werkzaamheden, zoals de organisatie van bijeenkomsten en werkbezoeken.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt mbo-werk- en -denkniveau
 • Bij voorkeur weet je wat het is om in een politiek-bestuurlijke omgeving te functioneren en je toont de sensitiviteit die daarbij hoort
 • Je hebt organisatietalent om met een praktische inslag en met gevoel voor de omgeving alle processen secretarieel en administratief te ondersteunen en te bewaken
 • Je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken en voelt je thuis in contacten met collega’s, raadsleden en inwoners
 • Je bent in je werk proactief, zelfstandig, flexibel, discreet en stressbestendig
 • Je kunt goed uit de voeten in een digitale (werk)omgeving
 • Je hebt de mogelijkheid vakanties zoveel mogelijk te plannen in de recesmaanden van de raad (juli en augustus) en je bent bereid om ongeveer eens per maand ‘s avonds te werken.

Wat bieden wij?

Voor deze afwisselende en zelfstandige functie bieden wij je afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 2.986,- bruto per maand (schaal 7) op basis van 36 uur.
Het salaris wordt aangevuld met een Individueel KeuzeBudget van 17%, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kiest elke maand welk deel je van dit budget laat uitbetalen. De gemeente Heemstede investeert graag in de ontwikkeling van haar medewerkers en biedt verder een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. flexibele werktijden en een smartphone. Je werkt vanuit een modern flexkantoor, waar je gratis kunt parkeren.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met Irma Hesp, raadsgriffier. Zij is telefonisch bereikbaar op (023) 5485646.

Waarom werken bij de gemeente Heemstede?

Met 27.000 inwoners is het mooie Heemstede een middelkleine gemeente. Groot genoeg om goed en professioneel je vak te kunnen uitoefenen. Klein genoeg om over de volle breedte met je vak bezig te kunnen zijn en voeling te houden met de mensen waar je het voor doet. We werken met 200 collega’s vanuit een modern flexkantoor. De werksfeer is informeel en de lijnen zijn kort.

Solliciteren?

Reageer met je brief plus CV t.a.v. Irma Hesp via de knop Direct Solliciteren hieronder uiterlijk 10 juli 2018. Wij kijken uit naar je reactie!
De eerste ronde gesprekken vinden plaats op dinsdag 17 juli.