Vacatureoverzicht

Vacatures

Verkeerskundige

36 uur/ schaal 10

Houd jij van dynamiek? En ben jij op zoek naar een brede en zelfstandige functie waarin alle facetten van verkeerstechniek aanwezig zijn? Zoals het opstellen van verkeerscirculatieplannen, de projectleiding bij verkeerskundige projecten en het adviseren over verkeerstechniek.

Als verkeerskundige bij de gemeente Heemstede werk je in een verstedelijkt gebied gelegen tussen Haarlem en Haarlemmermeer. Een gebied dat - vooral op mooie dagen – ook nog eens te maken heeft met veel strandverkeer van en naar Zandvoort. Kortom, een gemeente waarin veel uitdaging schuilt voor een verkeerskundige.

Wat zijn je taken?

Als projectleider bij verkeersprojecten bewaak je de volgende projectonderdelen: de voortgang, de communicatie richting bestuur en burgers, de financiën en de advisering richting directie en college. Je stelt verkeerskundige plannen op. Je bereidt de herinrichting voor van wegen, kruispunten en wijken. Participatie van inwoners is zeer belangrijk, ook bij verkeersprojecten. Tijdens inspraak bijeenkomsten en commissievergaderingen leg je deze plannen uit. Verder bereid je de verkeersomleidingen voor, onderzoekt de mogelijkheden voor subsidies en vraagt deze aan. Het ontwerpen, aanbesteden en beheren van verkeersregelinstallaties (VRI’s). Het behandelen van ingekomen brieven en klachten. In deze functie heb je veel overleg, onder andere met burgers, projectontwikkelaars, Prorail, Connexxion, VRK (hulpdiensten), overheden, politie, ingenieursbureaus en bedrijven.

Wie zijn je naaste collega’s?

Bij de afdeling Voorbereiding Openbare Ruimte (VOR) werk je samen in een informele en prettige sfeer met negen collega’s. De afdeling richt zich op de voorbereiding van projecten in de openbare ruimte (civiel, groen, water, afvalinzameling). Je werkt dan ook samen met civiel technici, groentechnici, ontwerper openbare ruimte en tekenaars. Verder werk je nauw samen met de senior verkeerskundige van de afdeling Ruimtelijk Beleid. Deze medewerker richt zich op de beleidsmatige en regionale verkeerstaken. Als verkeerskundige vervul jij de verkeerskundige voorbereidende taken.

Waar beschik je over?

  • een afgeronde relevante HBO-opleiding (b.v. HBO verkeerskunde/verkeerstechniek)
  • het vermogen om zelfstandig projecten te trekken
  • flexibiliteit en creativiteit
  • klantgerichtheid
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Wat hebben wij te bieden?

Voor deze zelfstandige en afwisselende functie bieden wij afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 4.225,- bruto per maand (schaal 10). Het salaris wordt aangevuld met een Individueel KeuzeBudget van 17%, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kiest elke maand welk deel je van dit budget laat uitbetalen. De gemeente Heemstede investeert graag in de ontwikkeling van haar medewerkers en biedt verder een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. flexibele werktijden en een smartphone. Je werkt vanuit een modern flexkantoor, waar je gratis kunt parkeren.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met Bob Jansen, hoofd Voorbereiding Openbare Ruimte (023) 54 85 767.

Solliciteren?

Solliciteer via Direct Solliciteren (onderaan deze pagina) t.a.v. Bob Jansen.

Waarom werken bij de gemeente Heemstede?

Met 27.000 inwoners is het mooie Heemstede een middelkleine gemeente. Groot genoeg om goed en professioneel je vak te kunnen uitoefenen. Klein genoeg om over de volle breedte met je vak bezig te kunnen zijn en voeling te houden met de mensen waar je het voor doet. We werken met 200 collega’s vanuit een modern flexkantoor. De werksfeer is informeel en de lijnen zijn kort.