Vacatureoverzicht

Vacatures

Applicatiebeheerder Sociaal Domein

36 uur/ schaal 10

Op deze vacature kun je niet meer reageren.

Wij hebben voldoende reacties ontvangen. Op deze vacature kun je niet meer reageren.

 

 

Ben jij een applicatiebeheerder die niet alleen technisch sterk is, maar ook graag veel contact heeft met collega’s? Ben je op zoek naar een brede, zelfstandige en afwisselende functie op een afdeling die voor mensen het verschil maakt?

 

 

Wat ga je als applicatiebeheerder doen?

Samen met je collega’s ben je dé expert op het gebied van onze applicaties CiVision Samenlevingszaken en iSamenleving. Je houdt je zowel bezig met applicatiebeheer als met advies, strategische inrichting en (door)ontwikkeling van de applicatie. Je bent applicatiebeheerder in de breedste zin van het woord. Je houdt je hoofdzakelijk bezig met tools bouwen, managementinformatie ontwikkelen en database-aanpassingen. Je coördineert, implementeert, test en koppelt nieuwe versies van de applicatie. Daarnaast zorg je ervoor dat de applicatie juist wordt gebruikt. Collega’s kunnen bij jou terecht voor vragen. Je neemt actief deel aan overleggen met de softwareleveranciers en aan testtrajecten. Op projectbasis adviseer je over de mogelijkheden van de applicatie. Tot slot houd je de ontwikkelingen op het gebied van Sociale Zaken bij en vertaal je deze naar de praktijk.
Kortom, als applicatiebeheerder speel je een belangrijke rol op onze afdeling. Mede dankzij jou beschikt onze afdeling over een applicatie die onze dienstverlening optimaal ondersteunt.

Hoe ziet de Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken eruit?

De sociale diensten van de gemeenten Bloemendaal, Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Heemstede werken samen in de Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken (IASZ). Met 35 collega’s bieden we hulp aan inwoners op het gebied van werk en inkomen, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en jeugdzorg. De standplaats is het gemeentehuis in Heemstede.

Waarom werken bij IASZ?

Als applicatiebeheerder werk je op de afdeling zelf, tussen de collega’s die met de applicatie werken. Vanwege de kleinschaligheid zijn de lijnen kort en heb je direct contact met de gebruikers en het management. Je hebt een breed takenpakket en krijgt veel eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast zorgen de continue ontwikkelingen binnen het sociaal domein voor afwisseling en uitdaging. Je zult je bij ons niet vervelen! 

Wat vragen wij?

  • Hbo werk- en denkniveau
  • Afgeronde opleiding Informatica
  • Kennis van Structured Query Language (SQL) en kunnen schrijven van complexe statements of de bereidheid tot het volgen van een cursus op dit gebied
  • Kennis van bussiness rules of bereidheid tot het volgen van een cursus op dit gebied
  • Goede advies- en communicatievaardigheden
  • Analytisch denkvermogen, inventiviteit en creativiteit
  • Klantgerichte en flexibele instelling
  • Kennis van of affiniteit met de beleidsgebieden werk en inkomen, Wmo en jeugdzorg is een pré
  • Bij voorkeur kennis van geautomatiseerde systemen binnen het sociaal domein.

Wat bieden wij?

Voor deze afwisselende en zelfstandige functie bieden wij afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 4.225,- bruto per maand (schaal 10 o.b.v. 36 uur per week). Het salaris wordt aangevuld met een Individueel KeuzeBudget van 17%, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kiest elke maand welk deel je van dit budget laat uitbetalen. De gemeente Heemstede investeert graag in de ontwikkeling van haar medewerkers en biedt verder een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. flexibele werktijden en een smartphone. Je werkt vanuit een modern flexkantoor, waar je gratis kunt parkeren.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Richard van Berkel, applicatiebeheerder IASZ (023) 5485721 of met Marc van der Zalm, afdelingshoofd IASZ (023) 5485720.

Reageren?

Stuur je motivatiebrief en CV t.a.v. Marc van der Zalm via de knop Direct Solliciteren (onderaan deze pagina). Een eerste ronde gesprekken vindt plaats in week 38 of 39.

Waarom werken bij de gemeente Heemstede?

Met 27.000 inwoners is het mooie Heemstede een middelkleine gemeente. Groot genoeg om goed en professioneel je vak te kunnen uitoefenen. Klein genoeg om over de volle breedte met je vak bezig te kunnen zijn en voeling te houden met de mensen waar je het voor doet. We werken met 200 collega’s vanuit een modern flexkantoor. De werksfeer is informeel en de lijnen zijn kort.