Vacatureoverzicht

Vacatures

Stedenbouwkundige

0.8 fte uur/ schaal 10a

Ben jij een stedenbouwkundige met vernieuwende ideeën?

Dan is dit dé baan voor jou!

Wat ga je als stedenbouwkundige doen?

Als stedenbouwkundige houd je je bezig met uiteenlopende stedenbouwkundige projecten. Dit kunnen zowel grote projecten op regionaal niveau zijn als kleine bouwaanvragen, zoals uitbouwen van woningen. De gemeente heeft geen eigen bouwgrond, dus jouw werk bestaat voornamelijk uit advisering over projecten van andere partijen. Ook zal je projecten leiden, net als de andere leden van ons team. Onderling stemmen we af wie welk project leidt.

Daarnaast maak je samen met collega’s en externe partijen (zoals OD IJmond en VRK) ruimtelijk beleid. Je weet je adviezen duidelijk over te brengen bij college, gemeenteraad, inwoners, ontwikkelaars en collega’s. 

Hoe ziet het team Ruimtelijk Beleid eruit?

Wij zijn een team dat volop in ontwikkeling is. Sinds vorig jaar werken wij zelf-organiserend en hebben we allemaal een eigen rol bij het vervullen van de taken die normaal gesproken bij een afdelingshoofd liggen. Ruimtelijk Beleid is het enige team binnen de organisatie dat op deze manier werkt. Ons team bestaat uit 8 personen, aangevuld met 2 mensen van de OD IJmond. Onze missie is te zorgen voor een prettige leefomgeving voor alle Heemstedenaren. Dit doen we met creativiteit en lef, samen met collega’s, inwoners en bestuur. 

Wij houden ons bezig met de onderwerpen ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, grondzaken, verkeer, duurzaamheid en economische zaken. Hierbij hebben we speciale aandacht voor actualiteiten en vernieuwing. Op dit moment zijn dat o.a. participatie, Omgevingswet, digitalisering, duurzaamheid, woningbouwopgave en intelligente transportsystemen. Dit betekent dat je in jouw advisering ook aandacht hebt voor deze zaken. Samen met jouw collega’s ga je actief de gemeente in, zodat je weet wat er leeft. Al jouw vernieuwende ideeën zijn welkom!

Samenwerking met de gemeente Bloemendaal

De gemeenten Heemstede en Bloemendaal werken ambtelijk samen. Sommige teams zijn samengevoegd en andere teams werken op een andere manier samen. De stedenbouwkundige werkt voor de eigen gemeente, maar waar mogelijk en nodig zoeken we de samenwerking op. Dit kan inhouden dat je op onderdelen gevraagd wordt om werkzaamheden te doen voor de andere gemeente. Dit maakt het werkveld uitgebreider en uitdagender.

Waar beschik je over?

Naast iemand met een afgeronde opleiding op het gebied van stedenbouw, zoeken wij vooral iemand met lef, humor en initiatief, die zich positief laat leiden door zijn/haar nieuwsgierigheid.

Wat bieden wij?

Voor deze afwisselende en zelfstandige functie bieden wij afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 4.541,- bruto per maand (schaal 10a o.b.v. 36 uur per week). Het salaris wordt aangevuld met een Individueel KeuzeBudget van 17%, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kiest elke maand welk deel je van dit budget laat uitbetalen. De gemeente Heemstede investeert graag in de ontwikkeling van haar medewerkers en biedt verder een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. flexibele werktijden, een laptop en een smartphone. Je werkt vanuit een modern flexkantoor, waar je gratis kunt parkeren.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Bob ter Haak, Stedenbouwkundige (023) 5485766 of Ronald van der Aar, Senior medewerker ruimtelijke ordening (023) 5485764. 

Waarom werk bij gemeente Heemstede?

Met 27.000 inwoners is het mooie Heemstede een middelkleine gemeente. Groot genoeg om goed en professioneel je vak te kunnen uitoefenen. Klein genoeg om over de volle breedte met je vak bezig te kunnen zijn en voeling te houden met de mensen waar je het voor doet. We werken met 200 collega’s vanuit een modern flexkantoor. De werksfeer is informeel en de lijnen zijn kort. 

Reageren?

Solliciteer uiterlijk 21 oktober t.a.v. het team Ruimtelijk Beleid via de knop Direct Solliciteren (hieronder). We kijken uit naar jouw reactie! 

De eerste ronde gesprekken vindt plaats in de week van 29 oktober.