Vacatureoverzicht

Vacatures

Hoofd Voorbereiding Openbare Ruimte

32-36 uur/ schaal 13

Wij hebben voldoende reacties ontvangen voor deze vacature. De reactietermijn is inmiddels verstreken. Je kunt niet meer reageren op deze vacature.

Wij hebben voldoende reacties ontvangen voor deze vacature. De reactietermijn is inmiddels verstreken. Je kunt niet meer reageren op deze vacature.

 

Stimuleer jij mensen om het beste uit zichzelf te halen? En ben jij een leidinggevende die participatie en de regierol stimuleert bij ons ingenieursbureau?

 

Wat ga je als Hoofd Voorbereiding Openbare Ruimte doen?

Je geeft op een inspirerende en enthousiaste wijze leiding aan de afdeling Voorbereiding Openbare Ruimte (VOR) met alle facetten van het integraal management. De afdeling VOR fungeert als het ingenieursbureau voor de gemeente Heemstede en richt zich op de voorbereiding van projecten in de openbare ruimte (tot en met de gunning van het werk). Daarnaast ontwikkelt de afdeling het beleid op de verschillende vakgebieden en worden beheertaken uitgevoerd.

Als hoofd VOR ben je verantwoordelijk voor, en werkt mee, aan het adviseren en opstellen van voorstellen. Je initieert en stimuleert de ontwikkeling van beleid en treedt op als projectleider. Je voert overleg met en onderhandelt met externe partijen en bent verantwoordelijk voor aanbesteding en gunning.

Bij steeds meer processen en projecten in de openbare ruimte geven wij als gemeente Heemstede ruimte aan ideeën en initiatieven van onze inwoners (overheidsparticipatie). Als hoofd VOR krijg je de uitdaging om de afdeling te begeleiden in de verdere ontwikkeling van de regierol bij deze projecten en processen. Ook het projectmanagement krijgt jouw volle aandacht.  Je bevordert een open communicatie, teamgeest en geeft ruimte aan (de ontwikkeling van) de medewerkers. 

De ambtelijke organisatie van de gemeente Heemstede heeft de ambitie om zich blijvend verder te ontwikkelen in antwoord op de vraagstukken in onze samenleving. De gemeente Heemstede werkt mede om die reden nauw samen met de buurgemeente Bloemendaal. Wij zoeken een Hoofd VOR die een uitdaging ziet in onze organisatieontwikkelingen en hieraan wil én kan bijdragen.

Hoe ziet de afdeling Voorbereiding Openbare Ruimte eruit?

Je geeft leiding aan een enthousiast team van negen medewerkers (8,7 FTE). Het team werkt samen in een informele en prettige sfeer. Bij het team werken de volgende professionals: beleidsmedewerker wegen en verlichting, beleidsmedewerker riolering en stedelijk water, projectmedewerker riolering en stedelijk water, beleidsmedewerker groen & reiniging, groenbeheerder, een ontwerper openbare ruimte, werkvoorbereiders en een verkeerskundige.

Wat vragen wij?

  • academisch/hbo werk- en denkniveau
  • leidinggevende ervaring
  • ruime werkervaring op één of meerdere werkterreinen van de afdeling
  • ruime ervaring met projectmanagement in de openbare ruimte en ervaring met participatie
  • besluitvaardigheid en een breed organisatorisch inzicht
  • een uitstekend gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Wat bieden wij?

Voor deze afwisselende en zelfstandige functie bieden wij afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 5.984,- bruto per maand (schaal 13 o.b.v. 36 uur per week).
Het salaris wordt aangevuld met een Individueel KeuzeBudget van 17%, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kiest elke maand welk deel je van dit budget laat uitbetalen. De gemeente Heemstede investeert graag in de ontwikkeling van haar medewerkers en biedt verder een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. flexibele werktijden, een laptop en een smartphone. Je werkt vanuit een modern flexkantoor, waar je gratis kunt parkeren.

Samenwerking met de gemeente Bloemendaal

De gemeenten Heemstede en Bloemendaal werken ambtelijk samen. Sommige teams zijn samengevoegd en andere teams werken op een andere manier samen. De ingenieursbureaus van beide gemeenten werken op een meerdere onderdelen intensief samen. Het afdelingshoofd VOR werkt voor de eigen gemeente, maar waar mogelijk en nodig zoeken we de samenwerking op. Dit maakt het werkveld uitgebreider en uitdagender.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Arno Schumacher, directeur Ruimte (023) 548 57 56.

Waarom werken bij Heemstede?

Heemstede staat al jaren lang in de top 5 van beste gemeenten om te wonen. En dat is niet voor niks; Heemstede is rijk aan prachtig groen zoals Wandelbos Groenendaal en Park Meermond. De eeuwenoude historie is nog steeds zichtbaar in bijzondere monumenten zoals het Oude Slot, de Oude Kerk, het molentje bij Groenendaal en de oudste openbare basisschool van Nederland, de Voorwegschool uit 1630! Heemstede heeft een verrassende leuke winkelstraat en een gevarieerd cultureel aanbod om van te genieten. Maar ook de dynamiek van de grote stad is gemakkelijk bereikbaar. Amsterdam, Schiphol, Haarlem, Haarlemmermeer en Leiden liggen allemaal binnen een straal van 30 km. Heemstede vormt hiermee een onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam.
 
Als organisatie hebben we een hoog ambitieniveau. We richten ons op excellente dienstverlening en ook participatie met inwoners en duurzaamheid  staat bij ons hoog in het vaandel. De inwoners van Heemstede waarderen onze dienstverlening al jaren met een ruime 8! We ontwikkelen ons voortdurend en gaan toekomstige uitdagingen aan met kennis, vernieuwing en samenwerking. De werksfeer is informeel en prettig, humor draagt daar zeker aan bij. Kortom, werken voor de gemeente Heemstede is best iets om trots op te zijn.