Vacatureoverzicht

Vacatures

Commissiegriffier

24-28 uur/ schaal 10

Ben jij degene die ervoor zorgt dat de leden van onze raad hun werk voor de Heemsteedse democratie goed en met plezier kunnen doen?

 

Wij zoeken voor de griffie Heemstede een Commissiegriffier

 

24-28 uur per week (schaal 10).

Griffie

De griffie van gemeente Heemstede werkt in een team van vier personen: de raadsgriffier, twee commissiegriffiers en een secretarieel medewerkster. De griffie ondersteunt de raad en zijn commissies in al zijn werkzaamheden. De griffie opereert in een politiek/bestuurlijk krachtenveld en een maatschappelijke omgeving met mondige burgers en instellingen. Wij zijn een team van zelfstandige en initiatiefrijke mensen die nauw met elkaar samenwerken. 

Wat ga je doen?

Jij ondersteunt de raadscommissie Ruimte en Middelen. Je treedt vooral op als schakel tussen de raadscommissie, wethouders en ambtenaren. Een belangrijke taak is het in goede banen leiden van het vergader- en besluitvormingsproces binnen de commissie. Je bereidt de commissievergadering voor, je ondersteunt de voorzitter tijdens de vergadering en bewaakt de besluiten en afhandeling van toezeggingen. Daarnaast organiseer je activiteiten als werkbezoeken en informatieavonden voor burgers. 

De raad van Heemstede

De raad bestaat uit 21 leden, verdeeld over 6 fracties. De griffie heeft met alle leden van de raad persoonlijk contact. De raad heeft ambitie om zich te ontwikkelen op het gebied van participatie met inwoners en de raad wil zich beter positioneren in de regio. Alle collega’s van de griffie leveren een bijdrage aan de ontwikkeling van de raad. Daarom verwachten wij van onze nieuwe collega dat je bereid en in staat bent om mee te ontwikkelen met de ambities van de raad. Behalve kennis van zaken, heb je ook een visie op de toekomst en het functioneren van de lokale democratie.

Wat heb jij ons te bieden?

Deze functie vraagt een hbo-niveau en goede diplomatieke en organisatorische kwaliteiten. Je hebt de vaardigheid om processen en mensen te verbinden, je bent omgevingsbewust, probleemoplossend en kunt met verschillende mensen samenwerken. Je bent digitaal vaardig. We zoeken een collega met affiniteit met de lokale politiek. Verder beschik je over een visie op het lokaal bestuur. Je moet voldoende bagage hebben om ook te kunnen functioneren als plaatsvervangend raadsgriffier. Je kunt dat bij voorkeur aantonen door je opleiding en/of ervaring op een griffie.

Wat hebben wij jou te bieden?

Voor deze afwisselende baan bieden wij afhankelijk van opleiding en ervaring 

een salaris van maximaal € 4.225,- bruto per maand (max. schaal 10 voor 36 uur per week). 

Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kiest elke maand welk deel je van dit budget laat uitbetalen. De gemeente Heemstede investeert graag in de ontwikkeling van haar medewerkers en biedt verder een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. flexibele werktijden, een laptop en een smartphone. Je werkt vanuit een modern flexkantoor, waar je gratis kunt parkeren.

Meer informatie?

Neem dan contact op met de griffier Irma Hesp. 

Solliciteren?

Reageer dan met een brief en C.V. uiterlijk tot 12 december 2018 t.a.v. Irma Hesp via Direct Solliciteren hieronder.

De gesprekken vinden plaats op dinsdag 18 december 2018.