Vacatureoverzicht

Vacatures

Programmamanager

16-24 uur

Maak jij samen met de schoolbesturen onze grootste bouwopgave voor de komende jaren tot een succes?

Vanuit ons integraal huisvestingsplan (IHP) basisonderwijs staat er de komende jaren veel te gebeuren: de verbouwing van tien scholen. Voor deze verbouwingen zoeken wij een programmamanager.

Wat ga je als programmamanager doen?
Als programmanager ben je vanuit de gemeente betrokken bij de tien grote verbouwprojecten. De scholen zelf zijn als bouwheer primair verantwoordelijk. Jij voert vanuit de gemeente de regie op het proces en op de financiën.

Je beoordeelt de plannen en offertes en rapporteert daarover aan het college. Je houdt een vinger aan de pols tijdens de uitvoering, signaleert knelpunten en hebt zicht op de budgetten. Je stemt af met de interne opdrachtgevers, werkt nauw met hen samen en rapporteert over de voortgang. Bij elke verbouwing stuur je de projectwerkgroep en de stuurgroep aan.

Je hebt oog voor de verschillende belangen en bestuurlijke gevoeligheden. Je gaat in gesprek met belanghebbenden, zoals schoolbesturen, kinderopvangorganisaties en omwonenden. Zowel intern als extern ben jij het eerste aanspreekpunt voor vragen over het IHP. Om de tien verbouwingen mogelijk te maken, komt er ook een overlooplocatie. Voor deze locatie ben je naast programmamanager ook bouwheer. Kortom, de plannen zijn groots, evenals jouw rol hierin.

Hoe lang ben je als programmamanager betrokken?
Het uitvoeren van alle verbouwingen is een meerjarenplan. Wij zoeken een programmanager voor de duur van minimaal één jaar. In dit eerste jaar zet je de structuur op en geef je zicht op de fasering van de tien verbouwingen. Het is nog niet bekend of en hoe lang jouw opdracht na dit eerste jaar doorloopt.

Waarom werken bij de gemeente Heemstede?
Met 27.000 inwoners is het mooie Heemstede een middelkleine gemeente. Groot genoeg om goed en professioneel je vak te kunnen uitoefenen. Klein genoeg om over de volle breedte met je vak bezig te kunnen zijn en voeling te houden met de mensen waar je het voor doet. Als programmamanager begeleid je projecten met een groot politiek belang. Jouw werk treft veel van onze inwoners.

Waar beschik je over?
Wij zoeken een verbinder. Iemand die de samenwerking zoekt en in staat is om met alle verschillende partijen en belangen om te gaan. Verder beschik je over:

 • Hbo+ werk- en -denkniveau;
 • Bestuurlijke sensitiviteit;
 • Stevige gesprekspartner met uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Ervaring als projectmanager;
 • Ervaring op het gebied van bouwkunde, vastgoed en/of onderwijshuisvesting;

Wat bieden wij?

 • Tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging;
 • Salarisindicatie is maximaal €5.000 bruto per maand (o.b.v. 36 uur per week), afhankelijk van opleiding en ervaring; 
 • Individueel KeuzeBudget van 17%, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kiest elke maand welk deel je van dit budget laat uitbetalen; 
 • Aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Flexibele werktijden;
 • Laptop en smartphone;
 • Gratis parkeren bij het gemeentehuis.

Wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Tessa Goosens, afdelingshoofd Welzijnszaken, via (023) 548 57 86.

Reageren?
Solliciteer uiterlijk zondag 17 februari via Direct solliciteren (onderaan). We kijken uit naar jouw reactie!