Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

Projecleider Digitaal Leefplein

Solliciteer uiterlijk
Bussum 24 uur

Regio Gooi en Vechtstreek is op zoek naar een:

Projectleider Digitaal Leefplein m/v

voor gemiddeld 24 uur per week (in eerste instantie voor een periode van een half jaar)

Deze functie valt onder de RVE Inkoop en Contractbeheer

Regio

De Regio is een samenwerkingsverband van de zeven gemeenten in Gooi en Vechtstreek. Bestuurders van gemeenten werken nauw samen om actuele zaken op te pakken.

De ambtenaren en adviseurs van de gemeenten en de Regio ondersteunen hierbij en brengen adviezen en voorstellen uit die na afstemming worden behandeld in de colleges en de gemeenteraden. Enkele uitvoerende taken zijn regionaal, als uitvoerende organisatieonderdelen, ondergebracht. De organisatieonderdelen werken op basis van een programma dat is vastgesteld door de gemeenten.

RVE Inkoop en Contractbeheer

De RVE Inkoop en Contractbeheer vervult de inkoop en het contractbeheer voor individuele voorzieningen. Deze opdrachtgeversrol naar de dienstverleners individuele voorzieningen gebeurt op basis van kaders zoals die door de gemeenten zijn bepaald. Bij het bepalen van deze kaders speelt de RVE Sturing een ondersteunende rol naar gemeenten. De RVE Inkoop en Contractbeheer kan deze taak alleen uitvoeren in nauwe samenwerking met de RVE Sturing

Functie-inhoud

Jouw werkzaamheden als projectleider bestaan uit het voeren van de dagelijkse leiding over de projecten in het kader van de doorontwikkeling van het Digitaal Leefplein (DLP). Het DLP functioneert op dit moment, maar is nog niet uitontwikkeld. De huidige basis wordt verder geoptimaliseerd en nieuwe functies en mogelijkheden worden ontwikkeld en toegevoegd.

Als projectleider stuur je meerdere werkgroepen aan van zowel interne medewerkers als medewerkers vanuit gemeenten vanuit uiteenlopende disciplines. De doelen zijn op hoofdlijnen bekend. Het betreft onder meer projecten voor de realisatie van een inwonerportaal, verbetering van de geautomatiseerde declaratieverwerking, verbetering van de datakwaliteit en het genereren van sturingsinformatie. Je stelt op basis van de hoofdlijnen een plan van aanpak op en adviseert over prioriteitstelling. Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de projecten van initiatiefase tot en met implementatie, binnen de afgesproken planning en budget. Essentieel hierbij is het zorgen voor een goede afstemming tussen de inhoudelijke vraagstukken en invulling van de geboden ICT-oplossing. In de voortgang van het project signaleer je tijdig knelpunten en neem je passende maatregelen. Je bent ondernemend en proactief in het oppakken van (nieuwe) projecten en je fungeert hierin als sparringpartner van de manager van de RVE Inkoop en Contractbeheer en de verantwoordelijk programmacoördinator. Je bent een overtuigende gesprekspartner, weet draagvlak te creëren en adviseert gevraagd en ongevraagd op strategisch en tactisch niveau.

Functie-eisen

- HBO/WO werk- en denk niveau

- Bij voorkeur een opleiding in de richting Informatica, (bestuurlijke) Informatiekunde of bedrijfskunde met een sterke ICT component

- Kennis van informatiemanagement, automatisering, bedrijfsprocessen

- Bekendheid met BI, Scrum, data-security en andere moderne ICT methoden en technieken

- Relevante ervaring als projectleider met digitale toepassingen

- Aantoonbare affiniteit met Sociaal domein

Kernwaarden

De kernwaarden voor onze organisatie zijn: betrokkenheid, kwaliteit en verantwoordelijkheid. Voor deze functie zijn hieraan toegevoegd: plannen en organiseren, creativiteit, overtuigingskracht, verbinden, organisatiesensitiviteit en initiatief.

Arbeidsvoorwaarden

In overleg wordt de aard van het dienstverband bepaald (tijdelijke (detacherings)overeenkomst).

Bij deze functie hoort, afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring, een salaris van minimaal € 2.726,00 en maximaal € 4.740,00 bruto per maand (salarisschaal 10 of 11) op basis van 36 uur per week.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Contactinfo

Als je vragen hebt kun je contact opnemen met Wendy van Neer, manager RVE Inkoop en Contractbeheer, telefoonnummer: 06-23940329.

Schriftelijk reageren kan tot en met 15 januari 2017 uitsluitend per e-mail, te richten aan vacatures@regiogv.nl

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 20 januari 2017.

Voor meer informatie bezoek onze website www.regiogv.nl

Geen acquisitie

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met van Gemeente Heemstede