Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

Manager Financiën

Solliciteer uiterlijk woensdag 31 mei
Heemstede 36 uur 5.309 - 6.993 WO

Wil jij de stap maken naar een managementfunctie op het gebied van financiën? En doe je dat graag bij een gemeente die investeert in jouw ontwikkeling als manager? Lees dan verder! 

Wat ga je als manager Financiën doen?

Als manager Financiën ben je verantwoordelijk voor het financieel beleid en het financieel beheer van de gemeente Heemstede. De afdeling Financiën (14 medewerkers) heeft regie op het gemeentelijke planning & control proces. Je zorgt ervoor dat dit proces helder en soepel verloopt. Ook zorg je voor een tijdige en kwalitatief goede totstandkoming van de P&C producten. Hierbij word je ondersteund door de strategisch financieel adviseur (coördinator P&C). Je zet het ontwikkeltraject binnen de afdeling Financiën verder door, zoals het verder vormgeven van een eigentijdse financiële administratie waarvoor een aanbestedingstraject is gestart.

Als manager Financiën ben je ook strategisch adviseur van het managementteam en de portefeuillehouder Financiën op specifieke dossiers. De gevolgen van landelijke en regionale ontwikkelingen vertaal je naar de dagelijkse praktijk van onze gemeente. In politiek gevoelige dossiers weet je ons bestuur proactief van advies te voorzien.

Daarnaast ben je lid van het managementteam. Samen met je collega’s in het MT ben je medeverantwoordelijk voor de organisatieontwikkeling. Naast je primaire verantwoordelijkheid als portefeuillehouder financiën kun je daarnaast ook opdrachtgever zijn voor projecten of programma’s die niet direct tot je eigen domein behoren, om zo bij te dragen aan het integraal aansturen van de organisatie.

Ben jij een (beginnend) manager Financiën, die de rust en het overzicht weet te bewaren en zorgt voor verbinding? En voel jij je prettig in de rol van een coachende, toegankelijke manager, die oog heeft voor de ontwikkeling van de medewerkers? Dan zijn wij op zoek naar jou!

“Het MT is voor mij een thuisbasis waar we gedreven en met veel plezier bezig zijn om al onze collega’s zo goed mogelijk te kunnen laten werken. Waar ik kansen heb om mij buiten mijn eigen vakgebied te ontwikkelen.”- Pim (Manager HRM en Facilitaire Zaken) 

Waar beschik je over?

Het is voor deze functie belangrijk dat je een stevige financiële achtergrond hebt. Heb je daarnaast al leidinggevende ervaring, dan is dat een pré. Heb je nog geen leidinggevende ervaring, maar wel ambities in deze richting? Dan bieden we jou de kans om bij ons in de functie van manager financiën te groeien. Je kunt bij gemeente Heemstede het vak van manager leren, en bieden wij een passend ontwikkeltraject. 

We nodigen je uit om te reageren, als je in ieder geval beschikt over: 

  • Aantoonbaar academisch werk- en denkniveau;
  • Ruime financiële ervaring binnen een overheidsorganisatie (bij voorkeur gemeenten);
  • Belangrijkste competenties: besluitvaardig, strategisch inzicht, politiek bestuurlijk sensitief, oplossingsgericht, toegankelijk;
  • Ook ervaring in het functioneel aansturen van medewerkers (bijvoorbeeld in projecten) is een pré.


Wie zijn je naaste collega’s?

Bij de afdeling Financiën geef je leiding aan, maar werk je vooral met een dienstverlenend, informeel en collegiaal hecht team. De afdeling Financiën bestaat uit het team Financieel beleid (8 medewerkers), dat advies geeft aan het college en management. En het team Financieel beheer (6 medewerkers), dat zich richt op de financiële administratie. Daarnaast maak je onderdeel uit van het managementteam.

Waarom werken bij Heemstede?

Heemstede staat al jaren lang in de top 5 van beste gemeenten om te wonen. Groen, historie, cultuur, winkels en de dynamiek van de grote stad op steenworp afstand: Heemstede heeft het allemaal! Samen met 200 collega’s werk je elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle 27.000 inwoners. Dit doen we in een creatieve en open werksfeer, met korte lijnen in de contacten met collega’s, het MT en het college. 

Wat bieden wij?

  • Een functie voor 36 uur per week;
  • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Een salaris van maximaal € 6.993,- (functieschaal 13) bruto per maand o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring;
  • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
  • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 185,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
  • Ruimte voor ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
  • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag;
  • Flexibele werktijden, maar je bent ook bereid om in de avonden te werken wanneer er vergaderingen zijn.


Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Henriëtte de Vos, gemeentesecretaris/ algemeen directeur, (023) 548 56 05.

Wil je reageren?

Solliciteren kan tot en met woensdag 7 juni 2023 t.a.v. Henriëtte de Vos. Een assessmentonderzoek kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.


Locatie: Heemstede

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op www.heemstede.nl/privacy.

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Henriëtte de Vos van Gemeente Heemstede